Zonguldak S.M.M.M.O Başkanı Zeki Dirlik, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun mesleği zorlaştıracağına işaret etti.

 

Yeni Türk Ticaret Kanunu,  erteleme olmadığı takdirde 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu konuda yazılı bir açıklama yapan Zonguldak S.M.M.M.O Başkanı Zeki Dirlik, mesleğin daha da zorlayacağını bildirirken şöyle dedi:

 

Yeni Türk Ticaret Kanunu ve yenilenecek olan Tek Düzen Hesap Planı, muhasebecilerin önemini ve muhasebecilere olan ihtiyacı artıracaktır.

 

Kanunların ve sistemin sürekli değişikliğe uğraması zor olan muhasebe mesleğini daha da zorlaştıracaktır.

 

Ticari yaşamda şeffaflığı da sağlayacak bu değişiklikleri, muhasebe hizmeti alanlara da en iyi şekilde yansıtılması gerekmektedir. 

 

Değişen yasaların meslek mensuplarınca doğru uygulanabilmesini sağlamak için, odamız tarafından Türk Ticaret Kanunu – Uluslar arası Finansal Raporlama Standardı – Denetim ve Uluslar arası Denetim Standardı ile ilgili toplam 99 saat eğitim yapılacaktır.

 

Katma Değer Vergisi – Tek Düzen Hesap planı – Liradan  6 sıfır atılması – Beyannamelerin internet ortamında gönderilmelerinin sorunsuz uygulanmalarını sağlayan muhasebe camiası, Yeni Türk Ticaret Kanununun da sorunsuz uygulanması için üzerine düşen görevi layıkıyla yapacaktır.

 

Bu değişiklikler yürürlüğe girmeden sıkı bir eğitimden geçecek olan muhasebe camiasının ve meslektaşlarımın 1 Mart Muhasebe Gününü kutluyorum.