Zonguldak Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) hizmet binası, önceki gün görkemli bir törenle açıldı.
Açılış törenine; TÜRMOB Genel Başkanı ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Dr.Masum Türker, eski Bakan Hasan Gemici, AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen,
CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Vali Erdal Ata, Belediye Başkanı İsmail Eşref, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP İl Başkanı Osman Yayla, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, CHP eski Milletvekili Harun Akın, Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, İstanbul SMMMO Başkanı Yahya Arıkan, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, ADD Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz ve davetliler katıldı.
Zonguldak SMMMO Başkanı Zeki Dirlik ile İstanbul SMMMO Başkanı Yahya Arıkan, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledikten sonra, kürsüye Vali Erdal Ata çıktı. Ata; "Binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Burada çeşitli eğitimler verilecek ve bu gelişmelerle vergi dairelerinde çalışanların işleri kolaylaşacak" şeklinde konuştu.
Ardından konuşma yapan TÜRMOB Genel Başkanı Masum Türker, şunları kaydetti: "Türkiye'de 1957 yılından bu yana yapılan muhasebe kongresine kesintisiz olarak katılan il, Zonguldak oldu.
Erdemir'in bölgeye yaydığı anlayış ile bilgiyi paylaşmaya yönelik bir muhasebe sisteminin kurulması hep etkili oldu. Burada biz eğitim yapacağız, burada genç arkadaşlarımızın yarınlara hazırlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız."
Daha sonra, davetlilere ikramda bulunuldu.