Çaycuma'da  61 yıllık köprünün çökmesinin ardından, jeofizik mühendisleri yeni köprüyü incelemeye aldı.
Filyos Çayı üzerinde bulunan köprünün çökmesinin ardından JSD Sondaj şirketi mühendisleri yeni köprüde inceleme başlattı. Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Çavuş, yapıların bir inşaat tekniğinde yapılması halinde bakıma ihtiyacı olduğunu belirterek Bugünkü çalışmanın mantığı jeoteknik bir çalışma. Yıkılan köprü ile bir alakası yok. Tamamıyla yeni köprünün gelen yoğun su akışıyla birlikte oluşmuş olan seliman kalınlığının 20 metrelik kazıkların en olduğunu görmek amaçlı 3 boyutlu bir görüntüleme çalışması yapılacak. Biliyorsunuz insani amaçlı burada başka bir çalışma var. Burada öncelik kaybolan insanları bulmaktır. Eski köprü ile yeni köprünün yapıldığı yer arasında bir polemik oluşturmanın bir mantığı yok."

Her yapının da bir bakıma ihtiyacı olduğunu anlatan Çavuş, şunları söyledi: "Bizim buradan vereceğimiz mesaj bundan sonra nasıl depremlerden bazı dersler çıkardı bu ülke, bakım ve onarımının bu suyun bedisinin düştüğünden sonra köprülerin afetler olmadan önce; daha önce aldığımız bilgiye göre bu çay üzerinde yine çok eski köprülerin olduğu, bu tip olayların tekrar yaşanabileceği belirtiliyor, bunun önlemini almak gerekir. Bu köprülerde doğru yer seçimi yapılacaksa bu çalışmalar köprü yapılmadan yapılmalı. Köprünün sağı ya da solu şu aşamada fark etmiyor.
Buradaki bir takım işletmelerden de söz ediliyor. Kum ocaklarının aldığı çakıllardan da bahsediliyor. Yargısız infaz yapmanın bir anlamı yok. Bu ölçümler yapılarak bu sorulara sağlıklı cevap verilebilir.
Burada biz 35 derinlikte 56 adet sensörlü yaklaşık 4.5 saat süren bir ölçü alacağız. Bu ölçüyü değerlendirdikten sonra 3 boyutlu olarak köprünün oturmuş olduğu alt yapıyı inceleyeceğiz.
Bu iş bittikten sonra yeni köprü konuşulacak. İş bittikten sonra 'bu köprü de mi gidecek?' sorunu şimdiden çözmek gerekiyor. Buradan insanlar geçiyor. 'Öbürü yıkıldı, bu yeni bir şey olmaz' deyip bırakmamak gerekiyor.