Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ), EMO Genç ve IEEE Bilişim Öğrenci Topluluğu organizasyonu olarak düzenlenen ve konuk konuşmacı olarak TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 41'inci Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen'in katıldığı bir söyleşi programı gerçekleştirildi.
BEÜ Merkez Kampüs Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Mühendislik Eğitimi ve Mühendislik, Sorular-Sorunlar" konulu söyleşi programına; BEÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ertan Öztürk, Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Necati Akkaş, Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş ve İl Temsilci Yardımcısı Hakan Kaya ile Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin çeşitli bölümlerinden çok sayıda öğrenci katıldı.
Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, açılış konuşmasında, öğrencilerden Temsilciliğe iletilen genel kapsamlı bir söyleşi programı için konuk konuşmacı talebi üzerine, başka bir program nedeniyle Zonguldak'ta bulunan Elektrik Mühendisleri Odası 41'inci Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen'e konuyu aktardığını ve kendisinin de bu talebi memnuniyetle kabul ettiğini aktararak, yararlı bir toplantı olması dileklerini ifade etti.
Mühendislik ve mühendisliğin felsefi geçmişinden başlayarak, üniversitede ve meslek hayatında karşılaşılabilecek sorunlar, olası iş hayatı refleksleri ve başa çıkma yollarını içeren kapsamlı bir konuşma yapan Musa Çeçen, konuşmasının ardından soru-cevap bölümünde öğrencilerin merak ettikleri her konuyu ayrıntılı örneklerle yanıtlayarak, sorular bitene kadar programını sürdürdü.
Konuşma programının sonlanmasının ardından BEÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ertan Öztürk tarafından Musa Çeçen'e günün anısına bir plaket takdim edildi.