Kestaneci Mahalle'sinin Kız Kuran Kursu kursiyerleri,  Mevlit Kandili nedeniyle Kuran-ı Kerim okudular. Mahalle Muhtarı Ahmet Özer de, kursiyerlerin hem mevlit kandillerini kutladı hem de mahallede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi sundu.  Kömür kaşifi Uzun Mehmet'in mahallede bir anıt müzesinin yapılması için belediyenin başlattığı çalışmaları da anlatan Muhtar Ahmet Özer, bu hizmetin gerçekleşmesi için kararlı olduklarını dile getirdi.

Özer, konuşmasında şunları söyledi:

"Şimdi zaman zaman biz İhtiyar Heyetimizle olsun, mahalle sakinlerimizle olsun zaman zaman her şeyi paylaşıyoruz ama sizinle bu konuları paylaşma imkanımız olmuyor. Her şeyi geriden dinlemek zorunda kalıyorsunuz. Benim ağzımdan duyun ben de sizin ağzınızdan duyayım taleplerinizi düşünce ve önerilerinizi istiyorum. Dolayısıyla işte böyle yanlış algılamaları da ortadan kaldırmış oluruz. Amaç bu. Şimdi ben öncelikle mahallemizde böyle bir olaya etkinliğe emek veren Safiye ablaya çok teşekkür ediyorum. Çok emeği geçiyor benim bu işlerde sağ kolum diyebilirim. Bütün emeği geçen arkadaşlara ben teşekkür ediyorum.

Uzun Mehmet olayına geçmek istiyorum ben. Uzun Mehmet'in müzesinin yapılması çevre düzenlemesi yapılmasıyla ilgili bir çalışmalarımız var belediye ile istişareli bir şekilde. Orada bir arazi sıkıntısı var. Arazi sıkıntısına belediyemiz ve işte Genel Maden İş olsun, bazı kuruluşlar olsun beraberinde çözüm yoluna gideceğiz. Yani o arazinin kamulaştırılma yoluna gideceğiz. Bununla ilgili adımlar yavaş yavaş atılıyor. İnşallah bir sıkıntı olmadan da onu çözeriz. Orada belediyemizin yapmak istediği öncelikle o su deposunu yer altına alarak orada bir peyzaj uygulaması yapmak yani Anıtın yeniden Ereğli'ye yakışır veyahut da bir Türkiye'ye yakışır maden şehidinin yaşayacağı bir anıtı oraya yapmak.  Yani orası belki de tamamen değişecek. Daha farklı bir görselliğe kavuşacak. Bununla ilgili çalışmalar var. Belediye Başkanımızın özellikle bu hususta çok büyük emeği var. Yani onunla paylaşıyoruz her şeyi. Sağ olsun destek de veriyor. Orada tabiki bu sıkıntıları aşacak olursak çok iyi olacak. Şimdi bununla ilgili ileriki günlerde Belediye Başkanımız basın açıklaması da yapacak. Orada ki görüntüyle ilgili.





Sonrasında mahallemizin ikinci sorunu belki de sorunu değil diyelim cami yapımı. Bu cami yapımı ile ilgili bazı hususları aşmış durumdayız. Bir yerlere bir şekilde geldik. Rıdvan abimiz sağ olsun oradaki araziyi verdi yapımla ilgili bazı bölümleri üstlendi. Ben de Ereğli'deki esnaflarımızla ilgili girişimlerde bulundum. Onların destekleri de var. Her biri yardım edeceklerine söz verdiler. Fakat tabi ki burada araziye camimizi yeterli bir şekilde sığdıramıyoruz. Orada bir arazi var ona bitişik olması gerekiyor. Onların olur vermesi gerekiyor. Olur almadan da bu iş olmuyor. Camiyi oraya yapamıyoruz. Tabi Şükran ablanın gönlünden koparsa yapacağız camimizi zorla hiçbir şey olmaz. Mevcut camiyi yıkıp modern kubbeli bir cami yapacağız. Kalıcı bir iş olur. Yapılacak olan camimizin alt katında kurslar için de bir alan olacak. İsmail abinin yeri var park alanı oraya da bir Kültür Evi yapmak istiyorum. Belediyemizle görüşeceğiz konuşacağız bunları orada öyle bir hizmet binası da yapacağız. Bir katı muhtarlık olur, bir katı müze olabilir, bir katı toplantı olur.

Bir de şu var bazı binalarda park alanı falan da isteniyor. Arazilerin park alanı olması da çok büyük aşamalardan geçmek istiyor. İmar tadilatı istiyor. Yazılar yazılacak, onay verecekler falan filan uzun sürüyor.

Eski mezarlığımızı da temizledik pırıl pırıl oldu şimdi. Yeniden 700-800 metrekare defin yapılabilecek alan kazandı. Şimdi oraya cami yapılsın falan diyenler de var mezarlık olarak beledimiz imarında orayı gösterdiği için oraya cami yapma şansımız yok. Zaten mezarlığın olduğu yerde caminin olması da çok uygun da düşmez. Öyle öneriler geldiği için bunları sizinle paylaşıyorum. "