Kdz.Ereğli'de köy muhtarı tarafından icraya verilen 25 köy sakini Ereğli Adliyesi'ne gelerek itiraz etti.

İlçeye bağlı Fındıklı köyü Çankızı mevkisinde sürdürülen alt yapı çalışmaları nedeniyle muhtar Abdullah Aslan, köylülerden 280 lira para talep etti. Bu parayı ödemeyen 25 köy sakini ise muhtar tarafından icraya verildi.

Köy sakinleri Ereğli Adliyesi'ne gelerek kendilerine gelen icraya itiraz etti.

Kendilerine gelen icra kağıtları nedeniyle şok yaşadıklarını belirten köy sakinlerinden Remzi Berberkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim bir borcumuz yok. Köy muhtarı neye dayanarak bizi icraya vermiş anlamış değiliz. Su borularının parasını, makinelerin parasını devletimiz verdi. Çıkan ek malzemeleri köylünün cebinden almaya çalışıyorlar. Alt yapı parasını köylüden almak doğru değil, adliyeye geldik ve bize gelen icralara itiraz ettik" dedi.

İsmail Aslan da muhtarın köy sakinlerinden 280 lira ücret talep ettiğini ödemeyenlerin de icraya verildiğini belirterek şunları söyledi:

"İcraya verilen köylüler olarak adliyeye gelerek itirazımızı yaptık. Köyümüzde sürdürülen alt yapı çalışmaları nedeniyle bizlerden 280 lira ücret talep edildi. Devletimiz zaten bu işi yaptırıyor, köylüler olarak da bizler gönüllü olarak bu çalışmalara destek verdik. Muhtarımıza durumu anlattık bir uzlaşma bulalım istedik ama kabul etmedi."

Köy sakinleri daha sonra Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile de görüşerek yaşadığı sorunu anlattılar.

Köy Muhtarı Abdullah Aslan da daha önce yapılan pek çok yatırımda köylülerin desteği bulunduğunu, ancak bir grubun bu yapılmak istenen hizmeti engellemeye çalıştığına değinerek, "Bu grup açıkçası getirilmek istenen hizmete muhalefet yapıyor. Her köyde çalışmalar bu şekilde yürütülür. El birliği ile destek alınır işler çabuk çözüme kavuşur. Diğer köy sakinleri bu ücreti ödedi, destek verdi. Bu grup ödemedi. " sözleri ile konuştu.