Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından kendisine tahsis edilen yardım malzemelerini başka şahıslara verdiğine yönelik ismi açıklanmayan bir kişi tarafından Ereğli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu, yapılan araştırmaların ardından ise söz konusu ihbarın gerçek dışı olduğu öğrenildi.

Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Jandarma Sorumluluk Bölgesinde yaşanan olayları açıkladı. Kdz.Ereğli'de, "görevi kötüye kullanma" suçlaması ile  bir muhtar hakkında inceleme başlatıldığı belirtilerek, "...Köyünde; 19.01.2016 günü saat 08.00 sıralarında köy muhtarı olduğu tespit edilen D.A. isimli şahsın Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından kendisine tahsis edilmiş olan yardım malzemelerini başka şahıslara teslim ettiği T.D. isimli şahsın beyanından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır" denildi.

Alınan bilgilere göre ise ismi açıklanmayan bir kişi söz konusu muhtarı savcılığa şikayet etti. Yapılan inceleme ve araştırmalarda muhtarın suç unsuru teşkil edecek herhangi bir hatasının bulunmadığı da tespit edildi.