Soğanlıyörük Köyü Muhtarı İsmail Akdeniz, Ramazan Bayramı tatilinde Kdz.Ereğli ilçesine bağlı köylerden çöplerin toplanmamasına tepki gösterdi.

Vatandaşların mağdur edildiğini ve hastalıklarla karşı karşıya bırakıldığına dikkati çeken Soğanlıyörük Köyü Muhtarı Akdeniz, yetkilileri vurdumduymazlık ile suçladı.

İlçenin son günlerde gündemine oturan Kent Konseyi seçimlerine de atıfta bulunan Muhtar Akdeniz yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Özel İdare çöp toplama hizmeti olarak mükemmel bir çalışma içinde ve çalışma neticesinde köylerin durumu ortadadır. Vaad çok hizmet yok. Zonguldak'ın abisi çok seveni çok parası çok ama insana verilen değer yok. Geçtiğimiz hafta Ereğli ilçesinde gerçekleştirilen Kent Konseyi seçimlerinde muazzam bir çekişme yaşandı. Yerel yöneticilerin ve bazı vekillerin de bu seçimde rolü büyük idi. Bazı işadamları büyük rol üstlendi. Restorantlarda siyasi lobiler kuruldu kısacası abiler direktifleri yağdırdı. Her sözleri ayakta alkış gören abiler vekiller yöneticiler bunlara sesleniyorum. Biraz kulağınızı bize verin, konsey kurulur faydası olur elbet fakat köylerde salgın hastalıklar baş göstermeye başlıyor. Vebali büyük olur. Sayın Vekilim Ankara temiz olabilir ama doğduğunuz büyüdüğünüz köyler kirli eğer sizde rahat uyuyor iseniz vebaliniz çok büyük. Sayın Valim köylere ziyarete gelin gelinde görün himayenizde olan köylerinizi ama lütfen maske ve galoş giyin çünkü buralar kirli. Sayın İl Genel Meclis Üyelerim siz bu köylerde oturmuyor musunuz? Siyasi ünvan alınca mertebe veriliyorsa insana siz zaten cennetliksiniz, size vebal yok bu işte anlaşılan. İşiniz değil ki köylünüz çöpü derdi sorunu. Kaymakamım sizden ricam çözümüzü alsınlar ama artık köyümde asla siyaset yapmasınlar"