Kdz. Ereğli’nin Yalı Boyu köylerinden Sücüllü ve çevresinde eski valilerden Sami Seçkin döneminde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak ilan edilen  sahaların ne olacağı yönünde bilgileri olmadığını ve bu bölgede arazisi olan vatandaşların da, o alanda herhangi bir tasarrufta bulunamadıkları belirtiliyor.

Sücüllü Köyü Muhtarı Hasan Kural, bu konuda  Gazeteniz Önder’e yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Salı Çiftliği diye bir arazimiz var. Vali Sami Seçkin zamanında Organize Sanayi Bölgesi olarak ayrılmıştı, Organize Sanayi Bölgesi yapılması için acele edildiğinden tapularımız hisseli olarak çıktı. Hisseli olduğu için de vatandaş şuanda arazisini ekip biçemiyor, herhangi bir mahsul dikemiyor, araziler boş durmaktadır yani.

Yöremizde, ilimizde Organize Sanayi Bölgesi kurulacaksa müsait yerimiz var binlerce dönüm. Ama vatandaş maalesef kullanamıyor tapusu kendisine ait olmadığı için müşterek olduğu için. Ama böyle bir proje olduğunda biz köylümüzle beraber biz destek olmaya hazırız.”

Sücüllü Köyü’nde  100 kişilik tribün ve soyunma odalarına sahip sahanın yapılıp  bitirilmesi ile ilgili olarak “Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diyen Muhtar Hasan Kural, sahanın çevresindeki tel örgü betonlarının kenarlarının çok keskin olduğunu belirterek, yaralanmalara sebep olabileceğine dikkat çekti.