Zonguldak bölgesindeki Muhtarlar Derneği Başkanları Alaplı'daki bazı protokol yetkililerini ziyaret ederek fikir alışverişlinde bulundular.

Zonguldak, Ereğli, Alaplı, Devrek, Çaycuma ve Gökçebey Muhtarlar Derneği Başkanları, Alaplı Kaymakamlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Alaplı Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, yakın zamanda kurulması planlanan Zonguldak Muhtarlar Federasyonu ve amaçlarıyla ilgili bilgiler verdiler .Ziyaretlerde; Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Ereğli Mutarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, Devrek Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Osman Çekirdekçi ve Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen birliğinden oluşan dernek başkanlarının ilk adresi Alaplı Kaymakamlığı oldu.
Kaymakam Aydın Memük ile görüşen muhtarlar derneği başkanlarından Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak'taki 583 muhtarlığı bir çatı altında birleştirmek istediklerini ifade ederek, " Biz hizmete talibiz siyasete değil. Şehirde ne varsa köyde de o olsun istiyoruz. Bunun için Zonguldak Muhtarlar Federasyonunu kurmak istiyoruz. Bu Federasyonu yakın zamanda kurmayı hedefliyoruz. Bu nedenle, Zonguldak ve ilçelerimizdeki çeşitli kurumları gezerek, konuyla ilgili bilgiler veriyoruz."dedi.Kaymakamlık ziyaretinin ardından heyet Cumhuriyet Başsavcısı ve Alaplı Belediye Başkanlığını ziyaret ederek ilçe ziyaretini tamamladılar.