Alaplı Gürpınar, Fındıkağlı ve Kıran Köyü Muhtarları Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (BEDAŞ)  köylerde yaşanan elektrik sorunlarına çözüm bulmasını istediler.
Gürpınar Köyü Muhtarı Mehmet Sezer, köylerinde sık, sık elektrikler kesildiğini belirterek, rüzgarlı havalarda elektrik tellerinin bir birlerine değdiğini bu yüzden elektrik kesintileri yaşandığını söyledi.
Kıran Köyü Muhtarı Mustafa Aydın ise, yolun ortasında kalan eski elektrik direklerinin alınması konusunda BEDAŞ’a müracaat bulunduklarını ancak 4 aydır kimse gelip elektrik direklerini almadığını söyledi. Boşta duran elektrik direklerini trafik kazalarına davetiye çıkardığını kaydeden Aydın, olası bir ölümlü kazada sorumlu olmadıklarını bildirdi. Gümeli Beldesi Fındıkağlı Muhtarı Ali Çakır ise konuşmasında, Rüzgarlı havada elektrik direklerini yıkıldığını belirterek, Metin Tosun adlı vatandaşın 1 aydır evinde elektrik olmadığını açıkladı. Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar ise, BEDAŞ ile ilgi köy muhtarlarından bir çok şikayet geldiğini söyledi.