Alaplı’da 29 Mart'ta yapılan seçimler sonrasında göreve gelen mahalle ve köy muhtarlarını bilgilendirmek amacıyla Nüfus Müdürlüğü tarafından "Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

50 köy muhtarı ile 3 mahalle muhtarının katıldığı etkinlikte, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ve Nüfus Müdürü Yahya Toğaloğlu tarafından muhtarlara köy mahallelerinde yaşadığı halde adres kaydını yaptırmamış kişilerin tespiti ve kayıt altına alınmalarını, muhtarlık kayıtlarının eğer imkan varsa elektronik ortamda tutulmasını ve vatandaşların bilgilerin güncellemesi noktasında görevler düştüğünü anlattı. Topaloğlu, muhtarların mahallelerine veya köylerine taşınan ya da ayrılan kişilerin bildirilmesi gerektiğini kaydederek, "O nedenle sizlere aylık olarak gönderdiğimiz formları lütfen doldurup bize geri gönderin. Çünkü sizler mahallenizde veya köyünüzde bir kamu görevlisisiniz. Özellikle köy muhtarlarımızın yapmış olduğu evlenmeleri evraklarıyla bize zamanında getirmelerini istiyoruz" dedi. Muhtarlar ise, toplantıda kendilerine Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) başta olmak üzere yapmaları gereken işlemler konusunda bilgi aktarıldığını ifade ederek, toplantının çok faydalı olduğunu söyledi.

Ayrıca geçmiş dönemde Muhtarlar Derneği’ne emekte bulunan Muhtarlar Derneği eski Başkanı Burhan Şen, Dernek Kurucu Başkanı Hikmet Demircan ile İl Genel Meclis eski Başkanı Mehmet Yaman’a plaket takdim edildi.