Alaplı Muhtarlar Derneğinin 8. olağan kongresi yapıldı.
Alaplı Kültür salonunda gerçekleşen kongrede dernek başkanlığı seçimi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Kılçak Köyü Muhtarı Ahmet Uysal, Muhtarlar Derneği başkanı oldu.
Kongrede bir konuşma yapan Uysal, Birlik beraberlik içinde güzel bir kongre gerçekleştirdiklerini belirterek, Muhtarların sıkıntılarını sorunlarını dile getirmek için çalışacaklarını söyledi.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ise, yaptığı konuşmada, Daha az şehit vermek istiyorsak köylerde gençlerin eğitimine önem verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin dünyanın göbeğinde olduğunu kaydeden Candan, Türkiye Cumhuriyeti döneminde değil ondan önceki dönemlerde hep şehit verdik. Herkes ailelerine bakarsa kurtuluş savaşına Çanakkale'ye gitmeyen şehit olmayan yoktur. Biz bunun ıstırabını hep çektik. Bu toprakların bedeli kan, bizler bu dünyanın göbeğinde oturuyoruz.
Bu göbekte oturmanın bir bedeli vardır. Bu bedel güçlü olmaktan geçiyor. Şehitlerin sayısın azalmasını istiyorsak yapacağımız en önemli şey daha gülcü olmak, daha da güçlü olabilmek içinde eğitim arttırmaktır.
Çocuklarımızı dünya seviyesinin üzerine çıkartıp bu ülkenin ihracatını bilgi seviyesini arttırabilmek için gençlerimize sahip çıkmakla olacaktır. Muhtarlarımızdan isteğim köylülerimizdeki gençlerimize sahip çıkalım. Daha az şehit diyorsak daha çok eğitim, bunu başka bir çözüm yolu yok. Dedi.
Kongreye,  Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Emre Balci, Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Alaplı eski Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve muhtarlar katıldı.