Karadeniz Ereğli'de, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, Başkan Vekili İrfan Yazıcıoğlu ile birlikte Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol'a, Ay City Alışveriş Merkezi'ndeki yeni yerlerinin hayırlı olmasını dileyen Yazıcıoğlu kardeşler; Muhtarlar Derneği'nin diğer sivil toplum örgütlerine göre iki kat sorumlu olduğunu söylediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başol, Ereğli'nin giderek büyüdüğünü buna paralel olarak da nüfusunun arttığına dikkat çekerek şunları söyledi: Ereğli olarak artık bazı şeyleri hak eder duruma geldik. Biz bu konuda öncülük etmeye ya da öncülük edenlerin yanında yer almaya hazırız. Ben, 'Ben' kelimesini hiç sevmiyorum; artık Biz demenin vakti geldi de geçiyor. Ferdi olarak Ankara'ya yapılan çıkarmaların bir anlamı yok. Ereğli'de, Belediye Başkanı, Oda ve Dernek Başkanları ile işadamları ortak hareket edebilirsek daha etkili oluruz. Yine de bir sonuç alamazsak, demokratik haklarımızı kullanırız. Birileri bize 'ağabeylik' yapsın, biz destek vermeye hazırız.

Karadeniz Ereğli'nin, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu günlerini yaşadığını belirten İlhan Yazıcıoğlu ise şunları kaydetti: Köylerin ve mahallelerin reisi konumunda olan muhtarlar, toplumun çimentosudur. Bu nedenle, diğer sivil toplum örgütlerine nazaran Muhtarlar Derneği'nin iki kat sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Ereğli'de sorunlarımız ortak, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bölgemizin eski konumuna gelmesi için artık bir şeyler yapmanın zamanı geldi. Herkes üzerine düşeni yapmalı.