Çaycuma ilçesinde, “4342 Sayılı Mera Kanunu, Mera Yönetmeliği ve Kiralama Teknik Talimatı” kapsamında ıslaha ihtiyaç duyulan ve ıslah amaçlı kiralanabilecek mera alanlarının bulunduğu tespit edilen köylerden Adaköy, Burunkaya, Erenköy, Koramanlar, Uluköy ve Şehler Köyleri ile Karapınar beldesine bağlı bazı mahallelerin muhtarları ve azalarının katılımı ile Çaycuma Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda toplam 25 muhtar ve aza hazır bulundu.

Toplantıya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü’nden Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Can Parim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş ve Mera Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi M. Zafer Şenel katıldı.

Toplantıda, “Mera Kanunu, Mera Yönetmeliği ve Teknik Talimat”ın mera kiralamaları ile ilgili genel hükümleri, kiralamalar ile nelerin amaçlandığı, ıslaha ihtiyaç duyulan meraların nasıl tespit edildikleri, kiralama usul ve esasları, kiralamanın kimlere yapılabileceği, kiralanan meralar üzerine kurulabilecek tesisler, kiralama yöntemi, kira süresi, kiralanan meralarda yapılması gereken ıslah çalışmalarının neler olduğu gibi konularda bilgiler verildi, toplantıya katılan muhtar ve azaların konu ile ilgili görüş ve önerileri alındı.