Kireçlik konusunda BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut  Özer ile görüşmek isteyen muhtarlara randevu verilmedi. Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez, termik santral kurulmasına asla izin vermeyeceklerini bir kez daha ifade ederken, üniversitenin kendilerine tahsis edilen Kireçlik sahillerine sahip çıkmamasını ise anlayamadığını söyledi.

 

Kdz. Ereğli’nin “Yalı Boyları Köyleri” olarak bilinen Ereğli- Zonguldak arasındaki sahil güzergahındaki köylerden Bayat ile Ballıca köyleri arasında kalan Kireçlik’te iki adet termik santral kurulmasına karşı duran yöre muhtarları, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’den  randevu alamadıklarını açıkladılar. Yöre muhtarları adına gazetemize bir açıklama yapan Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez;  rektörlüğü iki kez  aradığını, görüşmek isteyen muhtarların isimlerini de vermesine rağmen randevu alamadıklarını söyledi. 
Termik santrallere karşı duruşuyla bilinen ve soyadı gibi “Eyrilmez Muhtar” olarak gösterilen Ahmet  Eyrilmez bu konuda şöyle konuştu: 
“Bundan bir ay önce yöre muhtarlarımızla birlikte rektörlüğümüzün sekreterliğini iki kez aradım rektörümüz ile görüşebilmek için. Ancak,  görüşmek isteyen muhtarlarımızın da  isimlerimizi de vermemize rağmen bize randevu verilmedi.  Sayın rektörümüz Kireçlik konusunda daha önce kendisinin yapmış olduğu basın açıklamasında; Kireçlik’i devir etmedik demişti. 
Bunu sormak istedik ve Kireçlik ile ilgili görüşlerini öğrenmek istedik. Bildiğiniz gibi Karaelmas Üniversitesi döneminde Kireçlik’teki  50 dönümlük alan Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından üniversiteye tahsis edilmişti. Daha sonra Bülent Ecevit adı verilen Üniversitemizin  Kireçlik’te bir yatırım yapmadı. 
Biz bu konuda ve rektörümüzün  basın  açıklamasıyla ilgili kendisiyle görüşmek istedik ama randevu vermediler. “