AKP İl Yöneticileri, köy muhtarları ile bir araya gelerek yaz mevsiminde köylerde yapılacak çalışmalar ile ilgili genel bir değerlendirme toplantısı yaptı ve muhtarların taleplerini dinledi.

AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, İl Genel Meclis Üyeleri, AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, ilçe yöneticileri, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ve köy muhtarları katılımı ile kahvaltılı değerlendirme toplantısı Nazar Kebap Pide Salonunda gerçekleştirildi.

1 FATİHA 3 İHLAS DUASI OKUNDU
AKP Kdz.Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Osman Arslan,  TTK'da meydana gelen ve 30 maden işçisinin hayatını kaybettiği üzücü faciada hayatlarını kaybedenler için toplantıya gelenlerin 1 Fatiha 3 İhlas duası okuması için 1-2 dakika süre verdi ve ardından başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Aslan, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin geçtiğimiz Nisan ayında olağan toplantısını gerçekleştirdiklerini ve yeni yönetimin belirlendiğini söyleyerek, "Burada yapılacak çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Köylerimizin problemlerini eksikliklerini belirleyip devletin bize verdiği imkanları dağıtmaya devam ediyoruz" dedi.

ÖDENEK YETERSİZLİĞİ
Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol da konuşmasında, Köydes ve Beldes projeleri kapsamında yapılan çalışmalara hayran olmasına rağmen, 2009 yılında beklentileri kadar bir yatırım gerçekleşmediğini ifade ederek, köyler için ayrılan bütçenin yaklaşık üç kat arttırılması durumunda köylerde daha büyük yatırım ve hizmetler yapılabileceğini, bu konuda da yöre milletvekillerine görev düştüğünü söyledi. Başol konuşmasında, "İnsanoğlunun olduğu yerde sıkıntılar bitmez. 2006-2007 yılında her zaman söylediğim gibi KÖYDES, BELDES projesinin çalışmalarına hayranım. O hayranlığım 2008-2009'da da göremedim. Bizim bütçemiz bir Kilimli'nin bütçesi kadar değil. Ben Çaycuma'dan, Zonguldak'tan diğer yerlerden bahsetmiyorum. Bizim meclise gönderdiklerimiz bu bütçeyi 3 kat arttırmalıdırlar ki hizmet gelsin. Diğer bir konu 60. hükümet döneminde hazırlanan bir yasa vardı. Muhtarlar ve köy kanunları ile ilgili bu hazırlanan yasanın biran önce meclisten geçerek yürürlüğe girmesini bekliyoruz" sözleri ile konuştu.

HER NOKTAYA EŞİT HİZMET
Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin de konuşmasında, iktidar partisinin yöneticileri olarak her hafta iki-üç köye ziyarette bulunduklarını ve bu ziyaretlerin süreceğini, ellerindeki imkanları tüm köylere eşit dağıtmaya devam edeceklerini belirtti. Ziyaret ettikleri birçok yerde kalıcı hizmetlerini gördüklerini ve bundan da büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Şahin, özellikle yol konusunda sıkıntıların var olduğunu ve bunların da çözümü noktasında çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. 12 Eylül tarihinde halkın önüne referandum sandığı konulacağını, bu halk oylamasında Anayasa değişikliğine halkın evet demesi gerektiğini vurgu yaptı.

7 YIL GERİDE KALDI
AKP İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi de yaptığı konuşmasında yerel yönetimlerde yedi yılın geride kaldığını, bu dönem içinde en büyük desteği de muhtarlardan aldıklarını söyledi. Terzi, yedi yıl önceki beklentilerin bugünkünden çok farklı olduğunu hatırlattığı konuşmasında, muhtarlarla büyük bir hassasiyet içinde çalışmalarını sürdüren İl Genel Meclisi'nin bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetini sürdüreceğini ve sorumluluğunu yerine getireceğini söyledi. 2010 yılı içerisinde Zonguldak genelinde 20 trilyona yakın bir yatırım gerçekleştirileceğini belirten İsmail Terzi, bir yanda da bazı araç şantiyelerinin yenilenmesi çalışmalarının devam edeceğini araç-gereçlerin yenileceğini söyledi. Zonguldak'ımıza hizmet etmeye çaba ve gayret gösteriyoruz. Özellikle muhtar arkadaşlarımızdan büyük destek alıyoruz. Hepimizin çalışması ve gayesi hizmet etmektir. 7 Yılın çalışma şartları hizmet şartları belliydi şimdi o tarihten bu tarihi değerlendirdiğinizde hiçbir zaman muhtarla il genel meclis üyeleri, il genel meclisi başkanları yakın çalışma ortamını ben duymadım. Hangi muhtarımız il genel meclis üyesi olsun, başkanı olsun benim şu sorunum var deyip de görüşemediği oldu mu? Herkes sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyor. Bu makamlar koltuklar gelip geçicidir, önemli olan iyi bir hizmet bırakmak, vatandaşlar ile ilgili iyi bir diyalog bırakmak, insanı insan yerine koymak önemlidir.

ACILAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIYOR
AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'da konuşmasının büyük bir bölümünü Türkiye Taşkömürleri Kurumu Karadon Müessesesinde meydana gelen grizu patlaması sonrası ifade edilen yorumlara ayırırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, madenlerdeki kazaların Zonguldak'ın kaderinde olduğuna ilişkin sözlerine yapılan eleştirilere de sert yanıt vererek bu yorumları yapanları kınadı. Türkiye'de bazı kesimlerin acılar üzerinden siyaset yapmaya devam ettiklerini iddia eden AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, "Madenciliğin bir gerçeği, yıllardır gelinen süreç içerisinde acılar yaşanmış. Tedbirinizi ne kadar alırsanız alın istem dışı bir takım kazalar neticesi insanlarımız şehit verdik. Yapılan açıklamaları izliyoruz, kader çizgisine inanmayanlar, kadere iman etmenin ne olduğunu bilmeyenler çıkıp açıklama yapıyorlar. İnsanların duygularını sömürmek, insanın bir takım duygularının üzerinden menfaat çıkar elde etmek için bunu kullanıyorlar, bu kişileri kınıyorum, tenkit ediyorum. Hayatlarını kaybeden maden işçilerimize başsağlığı diliyoruz" sözleri ile konuştu.

MUHTARLARI DİNLEDİLER
Toplantının amacı ile ilgili olarak da Uçar, "Yaz programı içerisinde yapılacak çalışmaları muhtarlarımızın aciliyet arzeden ihtiyaçları nedeniyle muhtarların muhatapları ile değerlendirerek tartışması, imkanlarımız ölçüsünde bu programları nasıl hayata geçirebiliriz diye bir araya geldik. Muhtarlarımız bireysel olarak yanımıza geliyor bizimle görüşüyorlar.
Daha geniş katılımlı bir ortamda kimsenin bir şey saklamadığı bir ortamda neler yapılabileceği konusunda toplantılar yapıyoruz, Ereğli'de biraz geç kaldık bugüne nasip oldu. Muhtarlarımız ile yaz mevsimi içerisinde sık sık bir araya gelerek çalışmalarımız sürdüreceğiz" dedi.
Uçar'ın konuşmasının ardından basın mensuplarından izin istendi ve toplantının ikinci bölümüne geçilerek muhtarların talepleri istekleri tek tek dinlenerek neler yapılabiliri konuşuldu.