"Vatandaşa hizmet etmek kutlu bir iştir. Vatandaşımıza hizmet etmekten başka size ve bize gurur verecek, mutluluk, memnuniyet verecek başka ne olabilir? Neden seçiliyorsunuz ve biz neden atanıyoruz? Tek amaç var vatandaşa hizmet etmek. Bunu yapamazsak yerlerimize yapışan süs olarak dururuz"

 

"Bu ilçede gerek diğer sorunların çözümü gerekse mahalle ve köylerdeki sorunların çözümü için el birliği halinde koşmaktan başka çare yoktur. Buna mecbur olmanın yanında adeta mahkumuz. Hiç kimseye hiçbir hizmet yerinde dururken oturduğu yerden tabiri caizse gökten zembille inmez"

 

Muhtarların ve kamu görevlilerinin vatandaşa kızma, sinirlenme, darılma hakkı bulunmadığını ifade eden Kaymakam Madenoğlu, "Vatandaşımız bize kızabilir, komşu, memur kızabilir, darılabilir ama benim, muhtarın veya bir kamu görevlisinin vatandaşa küsmek, darılmak gibi bir lüksümüz yoktur" dedi.

 

NET MESAJLAR VERDİ

Göreve geldiği günden bu yana toplumun herkesimin etkinliğine katılan, ziyaret eden, sorunlarını dinleyip çözüm üretmek için çabalayan Madenoğlu, Müftülük Konferans Salonunda köy ve mahalle muhtarlarına seslendi, yeni döneme ilişkin çalışma prensiplerine ilişkin net mesajlar verdiği konuşma şu şekilde:

 

"SORUNLARI YERİNDE GÖRECEĞİZ"

"Köy sorunlarının tespit ve çözüm yolu aramadan daha ziyade tanışma maksadıyla bir toplantı yapalım istedik. Bazı muhtarlarımız da bunu istedi. Geçtiğimiz zamanlarda grup halinde 16-17 köyümüze gittik. Çalışma arkadaşlarımızı da alarak bazı köylerimize giderek sorunlarımızı yerinde gördük. Bundan sonra köy ziyaretlerimiz giriş yaptığımız o köylerimizin sorunlarını tespit etmenin yanı sıra çözüm yollarını aramakla birlikte köyde ve mahallede görmemiz gereken yerlere gideceğiz. Spor salonu, futbol sahası sorunu var diyorsa muhtar ile gidip o sorunu yerinde göreceğiz. Sahamızın genişletilmesi lazım diyorsanız gidip orada göreceğiz, okulun sorunu varsa orada göreceğiz, cami, mezarlığımızın, ilgili daire amirimiz ile gidip orada göreceğiz.

 

BİRİM AMİRLERİ VE İL GENEL MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Bu çalışmalarda bizim birim amirleri arkadaşlarımız benimle beraber hizmet etmek için koşturuyorlar, sadece birim amirlerimiz değil il genel meclis üyesi arkadaşlarımız da koşturuyorlar. İlgili muhtarlarımıza sorunlarını devlet daireleri nezdinde çözüme kavuşturmak amacıyla gösterdikleri gayretlerinin yanı sıra daire müdürleri arkadaşlarımıza ve il genel meclis üyelerine teşekkür ediyoruz.

 

"KOŞMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK"

Bu ilçede gerek diğer sorunların çözümü gerekse mahalle ve köylerdeki sorunların çözümü için el birliği halinde koşmaktan başka çare yoktur. Buna mecbur olmanın yanında adeta mahkumuz. Hiç kimseye hiçbir hizmet yerinde dururken oturduğu yerden tabiri caizse gökten zembille inmez. Koşuşturan muhtar arkadaşlarımızın, taleplerini dile getiren muhtar arkadaşlarımızın gerçekten sonuç aldıklarını biliyorum. Hem buradan hem de daha önce görev yaptığımız yerlerden biliyoruz. 'Sorunları A, B dairesine veya kişisine söyledim o çözecek' diye beklemek yerine, sürekli ne oldu, hizmeti sormak, sonuç alıncaya kadar uğraşmaktır, tavsiyem budur. Önümüzdeki günlerde hızlı ve süratli şekilde çalışacağız.

 

"TEK AMAÇ VAR HİZMET ETMEK"

Bu kutlu yolculuk diyorum, vatandaşımıza, vatanımıza hizmet etmek kutlu bir iştir. Vatandaşımıza hizmet etmekten başka size ve bize gurur verecek, mutluluk, memnuniyet verecek başka ne olabilir? Neden seçiliyorsunuz ve biz neden atanıyoruz? Tek amaç var vatandaşa hizmet etmek. Bunu yapamazsak yerlerimize yapışan süs olarak dururuz. Köylerimizde bulduğumuz birlik ve beraberliği sürdürmeliyiz. Komşularımız bizi sevsin sevmesin, oy versin vermesin gözetmek değil her hizmeti yapmak zorundayız.

 

MUHTARLARA YARIŞIN ÇAĞRISI

Muhtarlar da dahil kamu görevlileri vatandaşa kızma, sinirlenme, darılma hakkımız yoktur. Vatandaşımız bize kızabilir komşu, memur kızabilir, darılabilir ama benim, muhtarın veya bir kamu görevlisinin vatandaşa küsmek, darılmak gibi bir lüksümüz yoktur. Evdeki hanım ve çocuğumuza kızabiliriz o da bize kızabilir ama biz vatandaşımıza kızamayız, darılamayız. Bana oy vermedi diye ona götürecek hizmeti götüremezlik yapamayız, sizler de böyle çalışıyorsunuz, birlik ve beraberlik içerisinde yürüyerek değil koşarak devam edeceğiz. Bu yarışta geri kalanlar geri kalırlar. Bu yarışta birinci olmayı ilerle de olmaya çalışan arkadaşlarımız da amaçlarına ulaşır"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)