Zonguldak’ta önceki gün dere su seviyesinin yükselmesi ile birlikte, şehir merkezi başta olmak üzere birçok yer, yağan aşırı yağmur sebebiyle su baskınlarına maruz kalmıştı. Bu durumdan en çok etkilenen mahallelerin başında Çınartepe Mahallesi, Asma Mahallesi ve Ontemmuz Mahallesi Acılık Caddesi etkilenmişti. Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu ve Ontemmuz Mahallesi Muhtarı Şevket Can Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret ederek, sel taşkını anında gece gündüz yanlarında olan Başkan Akdemir ve ekibine teşekkür ettiler.
 

Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin ziyarette yaptığı konuşmasında: “Öncelikle Sayın Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir’e desteklerinden ötürü Çınartepe Mahallesi Muhtarı olarak teşekkür etmek istiyorum. Zonguldak’ımız, sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. İlk anlardan itibaren, iyi organize olan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yoğun gayret içerisinde yardımcı olmaya çalıştılar. Belediye Başkanımız gece gündüz demeden hiç yanımızdan ayrılmadı ve sürekli incelemede bulundu. Zamanında karayolları tarafından, Gökgöl Sapça Tünel’inden itibaren derelerin üstü kapatılarak, bu durumun yaşanması kaçınılmaz olmuştur. Çok şükür ki, can kaybı olmadan Zonguldak’ımız bu afeti atlattı. Yetkililere, seslenmek istiyorum. Yarın bir gün daha büyük bir felaketle karşılaşabiliriz. Derelerin bir önce elden geçirilmesi ve bu durumların düşülmesi ile birlikte gerekli tedbirlerin alınması şart olmuştur. 69 ambarların karşısında yapılan viyadük, yağmur sularının çıkışına engel olmuştur. Bu bölgeler, tekrar dikkatle önlem alınarak gerekli çalışmanın biran önce yapılması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

 

Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu ise, Asma Mahallesi’nin sel taşkının da aşırı derecede etkilendiğini, bundan sonra gerekli çalışmaların biran önce yapılması gerektiğini belirtti. Ontemmuz Mahallesi Muhtarı Şevket Can ise, Acılık Caddesi’nin de esnafın su taşkının da etkilendiğini, belediye ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren hemen yıkama çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 69 ambarlarındaki esnaf başta olmak üzere, Asma Mahallesi ana yol güzergâhı ve Acılık Caddesi’ndeki esnafın daha çok sıkıntı yaşadığını belirtti. İl Afet Müdürü ile de görüştüğünü belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Asmadaki esnafın zararının devlet tarafından karşılanacağını, kendisinin ise zarar gören ailelere halı, yatak vs. olmak üzere çeşitli yardımda bulunacağını kaydederek, tüm Zonguldak halkına geçmiş olsun dedi.                

 

(Haber Merkezi)