Kdz. Ereğli ilçesinde önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli zamanında yapılmaya başlanan ve Ereğli Muhtarlarının organize ettiği birlik beraberlik toplantıları devam ediyor.
Kavaklık Mahalle Muhtarı Nazif Kaplan ve Belen Yeni Mahalle Muhtarı Nayim Kaya'nın düzenlediği bu ayki kahvaltı Keşan Restarunt'ta gerçekleştirildi. Mahalle muhtarlarını yalnız bırakmayan Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol birlik, beraberliğin bozulmaması gerektiğinin altını çizdi. Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan, "Her ay düzenli olarak yaptığımız birlik, beraberlik kahvaltılarımız devam ediyor.
Kahvaltıyı her ay iki muhtar arkadaşımızın önderliğinde düzenliyor, bir araya geliyoruz. 2009 yılının son kahvaltısında bugün bir aradayız. Gönlümüz tüm muhtar arkadaşlarımızın bir arada olmasaydı, mazereti olup gelemeyenler var. Biz onların gönüllerinin bizimle beraber olduğunu inanıyoruz. Ayrıca toplantılarımızda Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan'ı, Kaymakam Osman Ekşi'yi ve Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'ı da aramızda görmek istiyoruz. Birlik beraberlik adına onları aramızda olmasının yararlı olacağını, bizlere güç vereceğini düşünüyorum. 2010 yılında da bu birlik ve beraberliğin bozulmamasını, kahvaltılı toplantılarımızın devam etmesini diliyorum" dedi.
Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol da, "Önceki dönem Belediye Başkanımız Murat Sesli döneminde başlayan birlik-beraberlik kahvaltılı toplantılarımız devam ediyor. Bundan sonrada devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Muhtarlarımızın birlik, beraberliği devam ettiği sürece daha güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Ayrıca Nazif muhtarımın dediği gibi Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan'ı, Kaymakamımız Osman Ekşi'yi ve Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'ı da aramızda görmek istiyoruz. Onların aramızda olması bize güç verecektir" dedi.