Kepez Muhtarı Şaban Duru ve ailesinin bazı polisler ile arasında yaşanan olaylara Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Yönetimi ve muhtarlar tepki gösterdi. Muhtar Duru, oğlu ve eşinin polisler tarafından linç edilmeye çalışıldığını, polislerin de havaya 5 el ateş ettiğini belirterek, "Toplum olarak bu olayları yapanları ve yaptıranları hangi birim olursa olsun içimizde barındırmamamız lazım" dedi.

Geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan Kepez Mahallesi Muhtarı Şaban Duru ve ailesinin bazı polis memurları ile yaşadığı ve kavgaya dönüşen olaylar yargıya taşındı. Kepez Mahallesi Muhtarlık Binasında polisin tepkisine sert tepki gösteren muhtarlar konuyu İçişleri Bakanlığına kadar götüreceklerini belirttiler.
"BİBER GAZI
İLE SALDIRDI"
Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği 2. Başkanı ve Kepez Mahallesi'nin 23 yıllık muhtarı Şaban Duru yaptığı açıklamasında, "3 Eylül 2010 tarihinde Kepez Mahallesi Muhtarlığına ait büroma referandumda oy kullanmak için seçmen kartını almaya resmi kıyafetli ve resmi trafik otosu ile gelen M.Y. ile İ.K. isimli trafik polisi memurları büroda bana yardımcı olmak için üniversite 3. sınıf öğrencisi olan oğlum Okan Duru'nun seçmen kartlarını almaya geldiğini beyan ediyor. M.Y. isimli polis memuruna oğlum T.C. no'sundan internet ortamından bakarak seçmen kaydının mahallemizde olmadığını ve muhtarlık kaydının da bulunmadığını söylemesi üzerine, oğlum Okan Duru'ya 2007'de muhtarlık kaydının yapılmadığını söyleyerek darp etmeye başlıyor. Oğlum evi arayarak telefona annesi çıktığında baba beni kurtarın diyebilecek kadar konuşabiliyor. 3 dakika içinde eşim ile beraber muhtarlık bürosunun önüne geldiğimizde büronun önünde resmi kıyafetli 2 tane polis memuru ve yan tarafta da komşumuz olan Doruk Gazetesi Muhabiri Şafak Negüzel'i gördüm. Büronun önünde duran ve kendilerini daha önceden hiç görmediğim ve tanımadığım sonradan adının M.Y., burada ne oluyor bir şey mi var diye sorduğumda çok yakın mesafeden bana cevap vermeden avucunun içinde sakladığı biber gazını her iki gözüme sıktı, yere düştüm. İki ekip otosu daha geldi inen polis memurları ile beraber daha önce olay yapanlar oğlumu ve eşimi darp etmeye başladılar.
"HAVAYA ATEŞ EDİLDİ"
Ben biber gazının etkisi ile yanan gözlerimi açamadığımdan sadece çığlıklarını duyabiliyordum. Bu arada 5-6 kez silahın sesini, eşime ve oğluma ağza alınmayacak küfürleri duydum ve o an oğlumun ve eşimin vurulduğunu düşünerek panikleyerek çevreden yardım istedim. Büro ile silahın atıldığı yerin arası 50 metre, çocuğumu ve eşimi döve döve sürükleyerek götürmüşler. Daha sonra bizleri polis otosuna bindirip Bağlık Karakol amirliğine getirdiler. Gözlerimde biber gazının etkisi azaldığında çocuğumun ve eşimin halini görünce insanlığımdan utandım. oğlumu ve eşimi linç ederlerken ben seyretmişim gibi kendimde suçluluk psikolojisi oluştu. Toplum olarak bu olayları yapanları ve yaptıranları hangi birim olursa olsun içimizde barındırmamamız gerekir. Polis teşkilatımızın başındakilere sesleniyorum, bu tür olaylara sebep veren memurlarımız bu teşkilata zarar vermektedirler. Bunları ya eğiterek ya da tedavi ederek topluma yararlı hale getirmemiz lazım. Böylesine üzücü ve insanlık adına utanç verici olayı yaşatanların yasalar karşısında İçişleri Bakanlığı, Zonguldak Valiliği, Zonguldak İl ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünün sessiz kalmayacaklarından eminim" dedi.
"ÜZÜCÜ OLAY YAŞANDI"
Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol'da yaptığı konuşmasında, "Olaydan üzüntü duyduk. Muhtarımıza ve ailesine yapılan üzücü olayları kabul etmek asla mümkün değildir. Bizler muhtarlar ile güvenlik kuvvetleri devletimiz adına görev yapan bir birimiz, bize yardımcı olması gerekir. Bu üzücü olay yargıya intikal etmiştir. Yüce yargıya güveniyoruz. Bu yapılanların asla yerinde kalmayacağını Yüce adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi. Başol ayrıca toplantıya katılan muhtarların da ve diğer muhtarların imzalarını alarak konuyu yasal zemine götüreceklerini ve bu imzaları İçişleri Bakanlığına kadar ulaştıracaklarına dikkati çekti.