Seçimden seçime ziyaretlerine gelen siyasilere “gelmeyin” çağrısında bulunan Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Başol, ilçede sivil toplum örgütleri başta olmak üzere ilçe yöneticilerin Kdz.Ereğli’nin İl olması konusunda birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz.Ereğli’nin öncelikli sorunlarının başında “İl” olması için ilçe genelinde birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini sivil toplum örgütleri başta olmak üzere yöneticilerin de üzerlerine düşen görevi yerine getirmesini istedi. Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını ve taşın altına her zaman ellerini koyacaklarını belirten Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, seçimden seçime ziyaretlerine gelen siyasi partilere de tepki göstererek, “Gelmeyin” dedi.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Gazetemiz muhabirinin, “Siyasetçiler seçimden seçime mi sizleri ziyarete geliyor?” sorusuna, “Valla arayanlarda çok oluyor seçimden seçime de gelenler de çok oluyor. Bizi sık sık arayıp ziyaret edenlere biz gerçekten Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği olarak teşekkür ediyoruz. Belediye başkanı olsun Milletvekili olsun teşekkür ediyoruz. Seçimden seçime gelip de bizi arayanlar bizi adam yerine koymayanları bizde adam yerine koymayacağız zaten de gelmesinler” sözleri ile konuştu.

“ÇOKTAN HAKETTİK”

Başkan Başol’un gündeme ilişkin diğer açıklamaları ise şu şekilde; Kdz.Ereğli büyüyor ve gelişiyor. Bartın ve Karabük İl oldu ama ne hikmetse Kdz.Ereğli mükafatlandırılmadı aksine cezalandırıldı. Yıllardır siyaset yapanlar Kdz.Ereğli'yi cezalandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu bölge halkı bu bölge insanı İl olmayı çoktan hak etmiştir. Ülke ekonomisine sağladığı katkıların bile yarısını alamayan Kdz.Ereğli için artık herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli.

ÖZVERİ İLE ÇALIŞILMALI

Önümüzde yaklaşan seçimler var. Bizleri gerçekten kucaklayacak sorunlarımızın çözümü için özveri ile çalışacak vekillere ihtiyaç olduğunu belirtmek istiyorum. Bilindiği gibi Kdz.Ereğli ekonomik krizden en fazla etkilenen ilçelerden biridir. Bu sıkıntıları aşmamız için, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve diğer platformlarda temsil edecek vekillere ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Kdz.Ereğli’nin İl olması için artık ilçe de bir alt yapı çalışmaları başlamalı birlik ve beraberlik kurularak önemli adımlar atılmalıdır.