Karadeniz Ereğli Kent Konseyi, Ereğli Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek konseyin yaptığı ve yapmayı hedeflediği çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kent Konseyi'nin, "mahallelerde vatandaşların taleplerini, sorunlarını ve önerilerini dile getirebilecekleri posta kutuları oluşturma" önerisine de sıcak bakan Ereğli Muhtarlar Derneği, konseye tam destek verdi.

Ereğli Kent Konseyi ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Ereğli Kaymakamı, Ereğli Belediye Başkanı, Karadeniz Bölge Komutanı, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ardından Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanlığını da ziyaret eden Ereğli Kent Konseyi yapmak istediği çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

ÖNCÜLÜK YAPACAĞIZ

Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel, Konsey Yürütme Kurulu ve Gençlik Meclisi Başkanının da yeraldığı Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanlığı ziyaretinde Dernek Başkanı Şakir Başol ve muhtarlar ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Ereğli Kent Konseyi Başkanı Tezel yaptığı konuşmasında Kent Konseyi'nin belirlenmesinin ardından tüzük tadilatlarını gerçekleştirdiklerini, tüzük genel kurulunun tamamlanıp kararın alınmasının ardından Ereğli Kent Konseyi'nin çalışmalarına daha aktif devam edeceğini söyledi. Tezel, "Kent Konseyi'nin görevi belli. Ereğli'nin sıkıntılarının giderilebilmesi için Ereğli Kent Konseyi olarak birlik ve beraberliğin sağlanıp sorunların masaya yatırılmasına öncülük yapacağız. Yaptığımız toplantılarımızda çeşitli gündem konularını görüşüyor ve neleri yapabileceğimizi arkadaşlarımız ile tartışıyoruz. Ereğli Muhtarlar Derneği bizim için son derece önemli. Gerek mahalle gerekse köy muhtarlarımız ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip bütünlüğü sağlamalıyız. Ereğli Kent Konseyi'ne her türlü sıkıntınızı önerinizi iletebilirsiniz" dedi.

KONSEYE TAM DESTEK
Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ise özellikle ilçe merkezinde ve kırsal kesimde yaygın olarak kullanılmaya başlanan baz istasyonlarına karşı nasıl bir mücadele edeceği konusunda Ereğli Kent Konseyi'nin bir araştırma içerisinde olması gerektiği önerisini dile getirirken Ereğli Kent Konseyi ile ilgili düşüncelerini aktardı. Başol, "Ereğli Kent Konseyi'nde yeralan isimlerin hepsi birbirinden değerli isimler. Biz Ereğli Muhtarlar Derneği olarak Ereğli Kent Konseyi'ni önemsiyor ve bu konseye tam destek veriyoruz. Sıkıntılarımız elbette var bu sıkıntıların çözümü için mutlaka birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Ankara'ya sadece Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı olarak benim gitmem fayda etmez Ereğli Kent Konseyi ile Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı birlikte giderse daha etkili olur düşüncesindeyim. Biz Ereğli Kent Konseyinin önemli çalışmalara imza atacağına inanıyoruz. Bu çalışmalar içerisinde muhtarlarımız Ereğli Kent Konseyi'ne her türlü desteği vermeye hazırdır. Bizim istediğimizde Ereğli Kent Konseyi'nin muhtarlarımızın sıkıntılarını gündeme alması ve kamuoyu oluşturmasıdır" sözleriyle konuştu.

POSTA KUTULARI OLUŞTURULACAK
Ereğli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Oktay Demiroğlu'da özellikle grupların oluşturulmasının ardından Ereğli Kent Konseyi'nin daha aktif çalışmalar ve projeler üreteceğine dikkati çekerek, "Kent Konseyi Başkanımız, Yürütme, Kadın ve Gençlik Meclisi Başkanlarımız ile yaptığımız toplantılarda sıkıntılara ilişkin çeşitli konuları konuşuyor ve bu konuların nasıl çözülmesi gerektiğine dönük de fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sağlanacak birlik ve beraberlik ile sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum" derken Ereğli Kent Konseyi'nin her mahallede, "Kent Konseyi Posta Kutusu" oluşturmak istediğini vurgularken, "Her mahalleye koymak istediğimiz posta kutularında vatandaşlarımız her türlü şikayetlerini önerilerini ve taleplerini bu kutulara atabilir. Bu konuda muhtarlarımızın desteğini istiyoruz" sözlerine Muhtarlar Derneği Başkanı Başol'da, "Çok güzel bir konu. Ereğli Muhtarlar Derneği olarak bunun sağlanması için gerekeni yapacağız" dedi. Toplantıda yeralan muhtarlarda bu konunun düşünülmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Çok güzel bir düşünce. Talepler, şikayetler ve halkımızın önerilerinin dikkate alınması bizler için son derece önemli. Posta kutularını her noktaya koyarız gerekirse o kutularda yeralan bilgileri de biz Kent Konseyi'ne aktarırız" dediler.