Zonguldak Merkez ve ilçelerdeki Muhtarlar Derneği Başkanları, Ankara'da yöre milletvekilleri ile görüşerek taleplerini ilettiler.

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz. Ereğli başta olmak üzere Zonguldak merkez, Devrek, Çaycuma, Alaplı ve Gökçebey Muhtarlar Derneği Başkanları ile geçtiğimiz günlerde Ankara'ya giderek yöre milletvekillerini ziyaret ettiklerini ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını açıkladı. Türkiye'de 81 İl'deki muhtarlar derneği başkanlarının kendi yörelerinin milletvekillerini ziyaret ettiğini ve başlayan bütçe görüşmeleri için taleplerini ilettiklerini söyledi. Başol, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Zonguldak, Devrek, Çaycuma, Alaplı, Gökçebey  Muhtarlar Derneği Başkanları ile birlik içerisinde yöre milletvekillerini ziyaret ettik. Daha doğrusu 81 il'de bütün dernek başkanları kendi yörelerindeki milletvekillerini, siyasi parti genel başkanlarını, grup başkan vekillerini ziyaret ediyorlar. Muhtarları ilgilendiren kanunların biran evvel çıkması, muhtarların özlük haklarının sağlanması konuları gündemde tutuluyor.
Bütçe görüşmeleri başladı, bunun ile ilgili geçtiğimiz hafta bazı dernek başkanları ile çalışmalar yaptık. Bunun yanında ödenek konuları, kırsal alandaki konuları gündeme taşıdık"