Tarihçi – yazar Mustafa Armağan, Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatının, televizyon dizisinde çarpıtılarak sunulmasına tepki gösterdi. Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcılarına ağır eleştirilerde bulunan Armağan, Ebeveynler, bu diziyi seyreden çocuklarına Kanuni'yi nasıl anlatacaklar? diye sordu.

Mustafa Armağan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ)'nin 20. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Merkez Kampüsü Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Tarih Sohbetleri' konulu söyleşiye katıldı.
ZKÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetlilerin hazır bulunduğu söyleşide, tarih bilincine vurgu yapan Armağan, Kanuni'nin 46 yıl ülkesine ve halkına hizmet ettiğini söyledi.
Muhteşem Yüzyıl dizisinde tarihi gerçeklerin çarpıtıldığını kaydeden Armağan, "Sen 46 yıldır ülkesine hizmet etmiş bir padişahın dizi filmini yapıyorsun. Her bir yılı neredeyse Avrupa, Anadolu, Türkiye ve dünya tarihinin gidişatını etkilemiş olan cihanşümul padişahla ilgili ekranda, affedersiniz yatak odasından başını çıkaramayan bir yönetici profili çiziyorsunuz. Peki, bununla ne yapmak istiyorsun? Olumsuz mesaj var: 'Sizin Osmanlı dediğiniz budur. Onun en muhteşem padişahı böyle bir adam'. İşte buyurun, alın tepe tepe kullanın." ifadelerini kullandı.

Dizi nedeniyle genç nesillere şanlı ecdadı doğru bir şekilde aktarmanın zorluğuna dikkat çeken Armağan, "Bir anne bana mesaj yazıyor. Diyor ki; 'Ben bu diziyi seyrettikten sonra çocuğuma Kanuni'yi nasıl anlatacağım'" 
Yoğun ilgi gören programın sonunda, Armağan'a, ZKÜ Rektörü Özer tarafından günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler verildi.