Alperen Ocakları Zonguldak İl Başkanı Murat Karadeniz, özel bir televizyon kanalında yayınlanan diziye sert tepki gösterdi.

Alperen Ocakları Zonguldak İl Başkanı Murat Karadeniz, özel bir televizyon kanalında yayına giren, “Muhteşem Yüzyıl” adlı diziyi eleştirdi. Dizide canlandırılan Kanuni Sultan Süleyman karakterinin kadın düşkünü içki bağımlısı gibi bahsedildiğini belirten ve bu durumu nefretle kınadıklarını açıklayan Karadeniz’in yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:
Bir televizyon kanalında, “Muhteşem Yüzyıl” adlı dizide ecdadımıza hakaret içeren görüntüler yayınlanmaktadır. Şanlı Devletimiz Osmanlının onuncu Padişahı adaletiyle dünyaya nam salmış ve bu yüzden Kanuni ünvanına sahip Kanuni Sultan Süleyman Han’dan kadın düşkünü içki bağımlısı gibi bahsetmek ve bunu Müslüman-Türk milletine izletmek kimsenin haddine değildir. Osmanlının başında olduğu 46 yıllık döneminde bile batılılar tarafından büyük ve kudretli vasfından dolayı kendisini ‘Muhteşem’ ve’ Büyük’ gibi isimlerle anarken Sultanımızı öz topraklarında milletimize yanlış tanıtanları ve buna ses çıkarmayanları şiddet ve nefretle kınıyorum. Ömrü savaş meydanlarında geçmiş yönettiği toprakları 2 katına çıkarmış milletine karşı merhametli askerine karşı intizamlı olan, Düşmanlarını bile kendine hayran bırakmış Sultanımız yine bir savaş sırasında Sigetvar seferinde Otağında dünyaya gözlerini yummuştur. Ama bu dizide Sultanımızın hayatını tamamen saray hayatı zevk sefa içinde kadınlar arasında geçmiş bir hayat gibi gösteriliyor. Tabiri caizse gavurun bile yapamayacağı hakareti Sultanımıza reva gören zihniyete karşı tahammülümüz yoktur. Toprağa abdestsiz besmelesiz basmayan Allah dostu Padişaha bu yapılanlara asla müsaade etmeyiz. Kendi aklınızdaki fantezileri Tarihi şahsiyetlerimize hele hele Osmanlının büyük Padişahının hayatı üzerine uyarlamanızı nefrete şayandır. Dünyaya örnek bir hayat süren Padişahımız hakkında aslı astarı olmayan bir hayatı Ülkemizde yayına sürecek olan Osmanlı düşmanı zihniyetin; yayınlayacağı dizinin bir an önce yetkililer tarafından incelenip yayına dahi girmeden yayınlanmasına asla müsaade edilmemesini istiyorum. Ve bu diziyi yapanları Sultanımızı bu millete yalan yanlış tanıtanları şahsım ve Alperen Ocakları Zonguldak teşkilatım adına tüm kalbimle şiddet ve nefretle kınıyorum”