Kıyıcak Mahallesi Kavakdere Sokakta, Taş Ocağı Ruhsatı adı altında cüruf geri kazanım tesisi işleten Ege Doğa A.Ş. firmanın faaliyetlerine karşı Kdz. Ereğli Belediyesi’nin İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanması sonucu Zonguldak Valiliğinin talimatı sonrası polis ve zabıta tesise gitti, mühürleme işlemi yaptı.

Çevreye verdiği zararlar nedeniyle bir süredir Ereğli ve Alaplı gündeminden düşmeyen Kıyıcak Mahallesi’ndeki cüruf eleme tesisiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın tesisin kurulma aşamasından itibaren kent gündemine getirdiği konuda, Belediye İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı.

Zonguldak Valiliği ve Kdz. Ereğli Kaymakamlığının talimatı ile bugün akşam saatlerinde polis ve zabıta tesise giderek İdare Mahkemesi’nin verdiği ‘faaliyetleri durdurma’ kararı üzerine mühürleme işlemi gerçekleştirdi. Cüruf geri kazanım tesisindeki makineler zabıta ekipleri tarafından mühürlendi, polis ve zabıta tarafından tutulan tutanaklar işletme müdürüne teslim edildi. Mühürleme işlemi sırasında Zabıta Müdürü Halit Aydın da ekibi koordine etti.

POSBIYIK’TAN ‘TOPLUM YARARI OLAN İŞLERE SİYASET SOKMAYIN’ UYARISI..

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gün içerisinde yaptığı basın toplantısında habercilerin sorusu üzerine Çevre Platformuna uyarıda ‘Toplum yararı olan işlere siyaset sokmayın’ uyarısı yapmıştı. Belediye olarak başından itibaren hukuk mücadelesini sürdürdüklerini anlatan Başkan posbıyık şunları söylemişti:

“ Orada geçen bir toplantı yapmışlar çevre platformu, teşekkür etmişler ama teşekkür edenler bu işte hiç yoktu, saklanıyorlardı. Ereğli Belediyesi vardı, biz her türlü gayreti gösterdik, buradaki Gülüç’deki yerlerini mühürledik. Bir tek bana teşekkür etmiyorlar.

Çevre Platformu kuruldu, kendilerine söyledim. Eğer buraya siyaset sokarsanız hpiç bir şey yapamazsınız dedim. Yine siyaseti soktular oraya. Hiç alakası olmayan, bu işte laf söyleyemeyen, korkan adamlar ilçe başkanları, belediye başkanları gelmişler orada konuşma yapmışlar.

Mahkemeye verdik Roj Metal’i. İl Özel İdaresi cüruf eleyebilirsiniz diye ruhsat verdi bunlara. İnanamıyorum bu işlere. Biz mahkemeye verdik. Mahkemeyi kazandık. Valilikten Kaymakamlığa, Kaymakamlıktan bize tebligat geldi, polis, zabıta gidip oraları mühürleyecekler. Yani Ereğli Belediyesi mücadele ediyor. Yakup Okumuşoğlu avukatımız, onun önderliğinde Ereğli Belediyesi yapıyor. Ama birileri çıkıyor, buradan siyasi rant elde edebilirmiyim diye ahkam kesiyorlar, oturduğum yerden gülüyorum. Ereğli’de kurulan Çevre Platformuna da güvenim kalmadı. Her zaman olduğu gibi siyasete bulaştı. Bu tür toplum yararı olan işlerde siyaset olmaz. Siyaset olduğu zaman herkese zarar verir. “