TED Kdz. Ereğli Koleji’nin mühürlü sosyal tesisi TORCH’un, kapısındaki mühür bir gün içinde 3. kez sökülerek içindeki malzemeleri çalındı.

 

Kdz. Ereğli’de Belediye tarafından mühürlenerek tahliye konusunda açılan dava süreci nedeniyle boş tutulan TED Kdz. Ereğli Koleji’nin sosyal tesisi Torch, bir gün içinde üçüncü kez soyuldu.

3 Ağustos gecesi bilinmeyen saatlerde Torch’un mühürleri sökülerek içindeki masa ve sandalyeler alınıp götürülmüştü. Bu hırsızlığı savcılığa bildiren TED Kdz. Ereğli Koleji’nin suç duyurusu üzerine zabıta yeniden mühürleme işlemleri yapmak üzere çalışmalarını sürdürürken, bu kez aynı ekip yeniden TORCH’a gelerek “malzemeler bizim” iddiasıyla yeniden yükleme yaparken, olaya polis müdahale etmişti. Savcılıktan alınan görüş doğrultusunda kamyondan indirilen malzemeler Torch’a geri konulurken, zabıta da ikinci kez tesiste mühürleme işlemi yaptı. Poliste tutanakla durumun tespitini yaparken, TED yetkilileri içeriden çalınan mallarla ilgili 4 Ağustos tarihinde noter tespiti yaptırmaya hazırlandı. Ancak 3 Ağustos gününü gecesi aynı kişi yada kişiler bir kez daha Torch’un kapısına kamyonu (belediyenin kilitli bariyerleri nasıl açıldı bilinmiyor) dayayarak üçüncü kez mühürü söküp içerideki malzemeleri çalıp götürdüler.

Ereğli kent merkezinin tam ortasında ve sürekli araç ve yaya trafiğinin yoğunluk yaşandığı bölgede bir gün içinde üçüncü kez hırsızlık yapılması büyük şaşkınlık ve kuşkular yarattı.

TED Yöneticilerinin bir kez daha savcılığa suç duyurusunda bulunarak olaya karışanlar, göz yumanlar ve görevini yerine getirmeyenler hakkında soruşturma isteyeceği öğrenildi.