AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; Alaplı’ya dört yıllık  yüksek okul  konusunda kamuoyundaki tartışmalarla ilgili konuştu.

Çaturoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Bizde, rektörümüzde verdiğimiz sözümüzün ve müjdemizin arkasındayız. Alaplı İlçemize dört yıllık Yüksekokul mutlaka açılacaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bakıyorum da CHP Alaplı İlçe Başkanı ve bazı çevreler sanki okul açılmayacak diye neredeyse zil takıp oynayacaklar. Bu ne utanç verici bir durumdur. Rektörümüz ile yapmış olduğumuz görüşmede; “Teknoloji Fakültesinin nüfus kriterine takılsa bile Alaplı’ya Teknoloji Fakültesi gibi 4 yıllık eğitim veren ve teknoloji fakültesinin bütün bölümlerini ihtiva eden Teknik Bilimler Yüksekokulunun kuruluş çalışmalarının süratle devam ettiğini ifade etmişlerdir.” Görüldüğü gibi adı ister Teknoloji olsun isterse Teknik Bilimler olsun Alaplı’mıza mutlaka 4 yıllık yüksekokul kurulacaktır. Ayrıca Alaplı'ya açılacak olan 4 yıllık yüksekokul ile Devrek'te açılacak olan iki yıllık adalet meslek yüksekokulu arasında hiçbir bağ bulunmamaktadır. Yani Alaplı'ya açılacak olan okulun Devrek'e kaydırılması söz konusu dahi değildir. Böyle bir ima veya beyanda bulunmayı asla ve asla ahlaki bulmuyorum.”



DEVREK AYRI, ALAPLI AYRI

AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Adem Sevim de, aynı konuyla ilgili  Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu gerekse YÖK senatosunun onayının olduğunu söyledi.

Alaplı'ya fakülte kurulmasının önünde hiç bir engel bulunmadığını, Devrek'te kurulacak Fakültenin Alaplı'da kurulacak fakülteyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirten Sevim sözlerine şöyle devam etti: "Bazı çevrelerce kasıtlı olarak ilçeye kurulacak fakültenin sanki Devrek ilçesine alınmış gibi spekülasyonların yapıldığını görmekteyiz. Alaplı kamuoyunun buna itibar etmemesini istiyoruz. Alaplı'ya fakültenin temeli atıldığında bu iddiaları ortaya atanların yüzlerini hep birlikte göreceğiz. Alaplı hepimizin, İlçemize Fakülte kurulması amacıyla gerek hükümetimiz gerekse bölge Milletvekillerimiz ve rektörlüğümüz kararlıdır. Bundan geri adım atılması mümkün değildir. Alaplı kamuoyumuz rahat olsun. Bu fakülte Alaplı'da hizmete girecektir. Devrek'teki fakülte ayrı, Alaplı'daki fakülte ayrıdır."