Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, Osmaniye'de çadırda kalan Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası başlattı.

Dernek Başkanı İsmail Şentürk, Abdi İpekçi Sergi Salonunda başlayan yardım kampanyasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmaniye'de çadırda yaşam mücadelesi veren Suriyeli çocuklar için giyim ve gıda kampanyası düzenlediklerini belirtti.




Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda devam eden kampanyanın, 1 hafta boyunca süreceğini anlatan Şentürk şunları söyledi;

"Nasıl ki engelli olmak kişinin elinde değilse, mülteci olmakta kişinin tercih ettiği bir şey değildir. Kimse yaşadıkları toprakları, komşularını, ailesini bırakıp başka bir ülkeye gelmek istemez. Türkiye’de yaşayan komşularımızın, Suriyeli çocuklarımız yaşadıkları sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği olarak, sivil toplum kuruluşu olmamızın bilinciyle, Osmaniye’deki çadır kente gönderilmek üzere özellikle çocuk maması ve bezi başta olmak üzere evlerde kullanılmayan battaniye, çocuk kıyafetlerini getirmelerini istiyoruz. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor, Ereğli kamuoyunun desteğini bekliyoruz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)