ADD Devrek Şubesi Başkanı Çetin Bozkurt, “24 yıl önce bugün Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli aydınlarımızdan araştırmacı-gazeteci, cesur yürekli, sevgili Uğur Mumcu’yu bombalı bir suikast sonucu kaybettik. Uğur Mumcu, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, emparyalist güç odaklarının faaliyetlerini çözmüş bir aydındı. Yazdığı kitaplar ve köşe yazılarıyla bunları halkına anlatmaya çalışıyordu. Ölüm tehditleri alıyordu; ama asla vazgeçmiyordu. Ve bir gün olan oldu. Onu susturdular. Tıpkı diğer aydınlarımız gibi. Onları kaybettik ama yaktıkları meşaleleri söndürmedik. Yere düşürmeden taşıyoruz ve taşımaya devam edeceğiz.” Sözleriyle konuştu.

Gazeteci, yazar İbrahim Tığ da Uğur Mumcu’yu anlatırken  “Türk basınının özgür kalemi Uğur Mumcu’yu ölümünün 24. yılında özlemle anıyoruz. Meslek büyüğümüzü öldüren tetikçileri azmettirenlerin hala ortaya çıkarılamamasını bir demokrasi ayıbı sayıyoruz.” dedi.

Tığ konuşmasını; “Kalemini baskılar ve tehditler karşısında hiçbir zaman bükmediği, karanlıkla savaşımda asla boyun eğmediği için katledilen tüm aydınlarımızı, gazetecilerimizi ve yazarlarımızı Uğur Mumcu şahsında saygıyla anıyoruz.” Sözleriyle tamamladı.

Etkinlik, Türk Halk Müziği sanatçıları; Remzi Budak ve Onur Onbaşı’nın, Uğur Mumcu'nun sevdiği eserleri seslendirmesiyle sona erdi.