Kdz.Ereğli’de Sağlık-Sen tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne açılan dava sonuçlandı. İdarenin kabul etmediği maaş ve döner sermaye artırımı ile ilgili açılan davada, mahkeme maaş ve döner sermayenin artırılması yönünde karar verdi.

Kdz. Ereğli’de 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonunda çalışan Canan Taştan isimli çalışanın maaş ve döner sermeye artırımı isteği, İl Sağlık Müdürlüğü idaresi tarafından geri çevrilmişti. Sağlık-Sen Kdz.Ereğli Şube Başkanı Ali Kabaş, sendika avukatları ile görüşerek dava açmıştı. Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonucu Canan Taştan’ın maaş ve döner sermaye artırımı kabul edildi. Kdz. Ereğli Sağlık-Sen Şube Başkanı Ali Kabaş, şimdiye kadar sözleşmeli çalışanlar ile ilgili birçok bölge idare mahkemesi ve emsal karara imza attıklarını hatırlatarak, "Sağlık-Sen kazanımlarına devam ediyor” sözleriyle konuştu.
BAŞVURMALARI YETERLİ
Kabaş açıklamasında şunları söyledi: “Ereğli 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunda 4924 sayılı kanuna tabi olarak acil tıp teknisyeni olarak çalışmakta olan üyemiz Canan Taştan, Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2 yıllık bölümünü bitirmiş, intibakının yapılarak maaş ve döner sermayesinin artırılmasını talep etmiştir. İdarenin bu talebi kabul etmemesi üzerine sendikamız avukatları aracılığı ile Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'ne müracaat ettik ve davayı kazandık. Üyemizin hem maaş hem de döner sermaye artışını sağlamış olduk. İlçemizde hizmet vermekte olan benzer durumdaki sağlık çalışanlarının mağdur olmamaları için gerekli işlemlerin yapılması yönünde başvurmaları yeterli olacaktır.”