31 Ocak Salı günü akşam saatlerinde Kdz.Ereğli'nin bir mil açığında batan kuru yük gemisinin kayıp olan 8 personelden sadece 2'sinin cesedine ulaşılabildi. Aradan geçen yaklaşık 5 günlük sürenin ardından çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Rusya'dan yüklediği malzemeyi İzmir'e götürürken 31 Ocak 2012 Salı günü akşamı Kdz.Ereğli'nin bir mil açığında fırtınaya yakalanmasının ardından batan Kamboçya bandıralı kuru yük gemisinin kayıp olan 8 mürettebattan 2 tanesinin cesedine Cumartesi günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dalgıçları
ulaştı.
CUMARTESİ GÜNÜ
Erken saatlerden itibaren Kdz.Ereğli açığında Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli dalgıçlar geminin battığı alanda dalışlar gerçekleştirdi. Öğleden sonra ise cesetlerden birine ulaşıldı, ambulansla Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi morguna götürüldüğü sırada bir diğer kişiye de yarım saat sonra ulaşıldı. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi morguna götürülen cesetlerin nakli sırasında görevliler hem kokudan hem de ağırlıktan dolayı oldukça zorlandı. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Kdz.Ereğli'ye gelerek Polisevinden beri Kaymakam İbrahim Çay ile çalışmaları takip etti, yetkililerden dakika dakika çalışmalar hakkında bilgi aldı. Saat 16.30 gibi ise deniz dibindeki görüş mesafesinin düşmesi üzerine kalan 6 kişiyi arama çalışmalarına ara verildi.

KAPTAN BULUNDU

Cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından yapılan otopsi sonucunda iki cesetten birisinin geminin Ukrayna uyruklu kaptanı 49 yaşındaki Kulish Igor, diğerinin gemi mürettebatından 28 yaşındaki Pavlo Zelinsky olduğu belirlendi. Pazar günü de arama çalışmaları tüm hızıyla sürdü.