CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Posbıyık'ın Seçim Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklama şu şekilde: "Seçim ziyaretleri kapsamında KEMER Derneğini ziyaret eden ve ayrıca Kemer’de halkla buluşan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, soğuk hava ve yağan yağmura rağmen kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara teşekkür etti. Ereğli’de 20 yıl Belediye Başkanlığı yaptığını ve kendini onurlandıran ilçe halkına minnettar olduğunu ifade eden Posbıyık, ‘Ereğli gerçekten sıkıntılı bir süreçte. İşe; Sosyal Belediyecilikle başlayacağız’ dedi.



"TERMİK SANTRALE HAYIR"

 

CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, son günlerde termik santral yapılacağı yönünde kulağına bir takım söylentiler geldiğine dikkat çekerek, “Köseağzı’na termik santral yapılmasın diye Ankara’ya gitmiştik. Yağmurlu bir havaydı Ankara’da Genel Müdürlüğe kadar gitmiştik. Buraya termik santral yapacaklardı büyük mücadele verdik. Bu yörenin halkı, bayanlar hep beraber otobüslerle Ankara’ya gittik, çok mücadeleler yaptık ve termik santrali yaptırmadık. Ve ayrıca Kireçlik’te de aynısını yapmaya kalktılar. Orada da büyük eylemler yaptık. Bağırdık, çağırdık ve termik santrali yaptırmadık. Şimdi duyduğuma göre gene termik santralden bahsediyorlar Köseağzı’na! Yaptırmayacağız! Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu kente zarar vermeye çalışıyorlar. Buna asla müsaade etmeyeceğim’ dedi.

ERDEMİR İŞÇİSİNİ KUTLADI 
 

CHP Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık , mahalle toplantılarında yaptığı konuşmasında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile yetkili sendika Türk Metal’in, 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni ‘masa başında’ bitirmelerinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek “Yeni sözleşme ERDEMİR’e ve Erdemir işçisine hayırlı olsun.” dedi.
 

KATLI OTOPARK ZİYARETİ



Posbıyık, Ereğli ilçe merkezinde bulunan Katlı otoparkı ziyaret etti, şoför esnafları ve yolcularla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Posbıyık, “biliyorsunuz katlı otopark benim zamanımda yapılmıştı. Yukarıya 1 ya da 2 kat çıkma hakkı da vardı. Allah nasip ederse Belediye Başkanı seçilirsem yukarıya kat ilavesi yapacağım, dışarıda kalan minibüsler ortada kalmasın diye ilave yapacağız. Biliyorsunuz burayı yıkmaya kalktılar. Ama başaramadılar. Her şey gitti buradan! Bir de burası giderse elden Ereğli biçare kalacak. Buranın yıkılmasına dünde karşıydım bugün de, yarın da karşı olacağım” şeklinde konuştu.