5 Mayıs 1990 yılında bir grup işadamının öncülüğünde yola çıkan MÜSİAD, 19. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor.

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği kuruluşunun 19. yıldönümünü kutluyor. MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, yapmış olduğu açıklamada, MÜSİAD'ın kurulduğu günden beri, Genel Merkezinden en yeni şubesine varıncaya kadar, bütün faaliyetlerinde, her zaman Türkiye'nin ve milletin gönlünde yer eden, yüksek değerleri dikkate alarak hareket ettiğini vurguladı.05 Mayıs 1990 tarihinde bir grup işadamının öncülüğünde, "Yüksek Ahlâk-Yüksek Teknoloji" ilkesiyle yola çıkan MÜSİAD'ın, bugün; Anadolu'ya yayılmış 29 şubesi, 3000 üyesi ve 2000 genç girişimciye sahip Genç MÜSİAD oluşumuyla, sürekli büyüyen ve gelişen dinamik bir sivil toplum kuruluşu olmayı başardığını belirten Yazıcı, "MÜSİAD; Hakk' ın rızasını gözeterek, milletimizin asli terkibinde var olan millî-mânevî değerleri  muhafaza etmekle birlikte; aynı zamanda yerliliği, ülke kalkınması için gerekli üretimi, üretimindeki  bereketi, küresel ekonominin kaçınılmaz gereği olarak dışa açılmayı başaran; en önemlisi de, Anadolu'nun teşebbüs gücünü temsil etmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşudur" dedi.
Yazıcı, açıklamasına şöyle devam etti:  "Geçtiğimiz 19 yıl zarfında yaptığı çalışmalar, gösterdiği performans ve ürettiği hizmetlerle birçok sivil toplum kuruluşuna da örnek olan MÜSİAD, uyguladığı prensip ve esaslarda daima ilklere imza atmıştır. Bugün hala yenilikler ve yeni uygulamalar peşinde koşarak, çoğunluğu Anadolu işadamları ve sanayicilerinden oluşan üyelerinin gelişmelerine katkı sağlamak ve ülkemizin sosyo-ekonomik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak üzere durmak bilmeden çalışmaktayız.
MÜSİAD, hazırladığı ekonomik ve sosyal raporlarla isabetli bir yol haritası çizmeye çalışmakta, görüş ve değerlendirmelerinde çoğu zaman gerçekçi tespitlerle doğru tahminlerde bulunmaya, çalışmaktadır. Hükümetlere karşı yapıcı ve yol gösterici bir yaklaşım sergilerken, gerektiği zaman ülke menfaatine olan ekonomik ve sosyal doğruları açık yüreklilikle dile getirmeye çalıştık. MÜSİAD, kurulduğu günden beri başlangıçta belirlediği ahlâkî ilkeleri asla ihlâl etmemiş; hiçbir zaman, bir menfaat grubu olmamıştır. Her zaman doğrunun, gerçeğin ve ülke menfaatinin yanında yer almıştır. İnandıkları doğruları hiçbir etki altında kalmadan, hiçbir endişeye kapılmadan, cesaret ve kararlılıkla savunan. MÜSİAD, bundan sonra da, çizgisinden sapmayarak aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir. "Bütün insanlığın kurtuluşu olmayan bir kurtuluş, bizim de kurtuluşumuz olamaz" ilkesiyle, kendimizi değil, öncelikle ülkemizi ve milletimizi esenliğe çıkaracak çözümlerin peşinde, kararlı ve ısrarlı yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Kurulduğumuz günden bugüne doğru baktığımızda sevinç ve gururla söyleyebiliyoruz ki, ülkemiz büyüdükçe MÜSİAD, MÜSİAD büyüdükçe de ülkemiz büyüyor.