Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik yönden sıkıştırılmak istenmesi çabalarına tepki amacıyla iş adamları başta olmak üzere tüm vatandaşlara dövizlerini bozdurma çağrısında bulundu. 

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkeyi kaosa sürüklemek için bu zamana kadar birçok siyasi girişimde bulunan ancak her seferinde hüsrana uğrayan üst aklın, bu kez ekonomi üzerinden bir darbe yapmaya çalıştığını söyledi.

Ülke ekonomisinin istikrarlı olarak yoluna devam etmesine karşın batının, küresel piyasalardaki dalgalanmaları Türkiye'de bir yönetim değişikliği meydana getirmek için kullandığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: 

"Uluslararası faktörlerden etkilenen dolardaki yükselişi bahane ederek Türkiye'de bir ekonomik kriz havası estirmeye çalışan batı, ülkenin alanını daraltmak ve tekrar kendi içine kapanmasını istemektedir. Avrupa, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından ülkemizi ekonomik olarak sıkıştırmaya çalışmakta, 15 Temmuz sonrası bir ekonomik darbe girişiminde bulunulmaktadır. Türkiye'nin ekonomik yönden sıkıştırılmak istenmesi çabalarına tepki amacıyla iş adamları başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı dövizlerini bozdurup Türk lirasına çevirmeye davet ediyoruz."