MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz ve yönetimi, DSİ 23. Bölge Müdürü Sait Umucu’yu Kastamonu’da ziyaret ederek dere ıslahının turizm ve şehrin yaşam algısının değişmesi için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Üzülmez, Çaydamar ve Acılık derelerinin ıslahıyla ilgili 3. kez Kastamonu DSİ 23. Bölge Müdürlüğü ziyaret etti.

DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu’ya Zonguldak’ın yaşanılabilir bir kent haline gelmesi için yollarla birlikte dere ıslahının da çok önemli olduğunu ifade eden MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “Zonguldak turizm alanında geleceği olan bir şehir. Zonguldak’ın gelişiminde alternatif sektörler arasında turizmin önemli bir rol oynayacağı aşikar. Bunun için şehrin yaşam algısının değişmesi lazım. Bu değişim de dere ıslahından başlamalı” diyerek dere ıslahı ve çevresinin güzelleştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

 

KURUMLARLA GÖRÜŞÜLDÜ…

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz ayrıca, MÜSİAD olarak derenin ıslahı konusunda DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte DSİ Genel Müdürlüğü, Zonguldak Belediyesi, TTK Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü nezdinde görüşmelerinin olduğunu ifade ederek, sorunun takipçisi olacaklarını belirtti.