Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’in bu kez ziyaretçileri Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kuvvetli oldu. Beşel’i makamında ziyaret ederek bir süre görüşen  MÜSİAD heyeti; Zonguldak’ın ekonomik ve sosyal yönden daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için çaba gösterdiklerini, bu doğrultuda çalışan bürokratlar başta olmak üzere herkese destek vereceklerini belirtti.

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Yılmaz, “Ahmet Sırrı Beşel müdürümüz Zonguldak ve bölgenin gelişmesi ve daha yaşanabilir hale gelmesi açısından büyük gayretleri var. Bu gayretlerin bizim gibi STK’lar tarafından desteklenmesi gerekiyor. Yapılan çalışmalar bölge ekonomisine katkı veriyor. Daha çok da vereceğine inanıyoruz” dedi.

Ahmet Sırrı Beşel de, gelir getirici projelerin yanı sıra bölgenin gelişmesine yönelik de çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Zonguldak’ta 3 bölgede 65 hektarlık alanda bal ormanları oluşturulduğunu ifade eden Müdür Beşel, 13 bin 550 adet ceviz, badem ve dut fidanının 13 köyde vatandaşlarla birlikte dikildiğine dikkat çekerek, şimdiye kadar 75 bin ücretsiz fidan dağıtıldığını belirtti. Yıl sonuna kadar 200 bin fidan dağıtılmasının amaçlandığını belirten Zonguldak Orman Bölge Müdürü Beşel, orman köylerinde toplam 224 aileye 3 milyon 400 bin TL. ekonomik ve sosyal destekte bulunduklarını ifade ederek, bunun yıl sonuna kadar 284 aileye 4 milyon 400 bin TL. olacağını açıkladı. Orman Bölge Müdürü Beşel, ayrıca 3 adet mesire yerinin tescil çalışmalarının devam ettiğini, bakımların da sürdüğünü vurguladı.