MÜSİAD Kdz.Ereğli Şubesi tarafından KOSGEB Destekleri ve Torba Yasa konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.
Derneğin basını davet etmeyerek gerçekleştirdiği ve daha sonra yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyurduğu etkinlik ile ilgili olarak gönderilen bilgilendirme şu şekilde:
Kdz.Ereğli’deki Büyük Anadolu Ereğli Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak KOSGEB Zonguldak Merkez Müdürü Yaşar Yıldırım, KOBİ Uzmanı Serhat Saygın, ÖNER Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik firmasından Macide Olam ve Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç başta olmak üzere bir çok işadamı katıldı.
MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, şube üyelerinin güncel ekonomik gelişme ve faaliyetler hakkında bilgilendirilmesi amacıyla düzenlemiş oldukları toplantılarının devam edeceğini ifade ederek şöyle dedi:
“Üyelerimizi, güncel ekonomik gelişme ve faaliyetler hakkında gerek yazılı gerekse elektronik posta gönderimiyle bilgilendirmeye çalıştığımız gibi düzenlemiş olduğumuz toplantılar vasıtasıyla da bilgilendiriyoruz. Üyelerimizi yakından ilgilendirdiğini düşündüğümüz konularda uzman konuklarımızın katılımıyla düzenlediğimiz toplantılara, KOSGEB destekleri ve kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan ve 25 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili Kanun hakkında bilgilendirme yaparak devam ediyoruz.”
KOSGEB Zonguldak Merkez Müdürü Yaşar Yıldırım böylesi bir programı düzenlemesinden dolayı MÜSİAD yetkililerine teşekkür etti ve kurum olarak KOBİ’lerin kalkınmasına çok büyük önem verdiklerinin altını çizdi.
KOBİ Uzmanı Serhat Saygın, işletmelere, girişimcilere, meslek kuruluşlarına ve işletici kuruluşlara yönelik KOSGEB tarafından oluşturulan destek programlarının uygulanmasına ilişkin esasları hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktarımında bulundu.
KOSGEB destekleri hakkında yapılan bilgilendirmelerin akabinde Torba Yasa hakkında bilgiler veren Yeminli Mali Müşavir Macide Olam, yasa kapsamında işverenleri ilgilendiren konular hakkında açıklamalarda bulundu. Kanunun getirmiş olduğu en önemli imkanlardan birinin kesinleşmiş olan borçların yeniden yapılandırılması olduğunu söyleyen Olam, Gelir İdaresi'nin tahsilat imkanının önceki yıllara göre önemli oranda arttığını gördüklerini belirterek, “Olaya bu açıdan baktığımızda mükelleflerin en ufak bir sıkıntıyla karşılaşmalarının istenmediğini gözlemliyor ve borçlu mükelleflerin bu kanundan en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini düşünüyoruz.'' şeklinde konuştu.
Olam, yasa kapsamında yer alan tahsilatın hızlandırılmasına ilişkin hükümler, matrah ve vergi artırımına ilişkin hükümler, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerince takip edilen alacaklara ilişkin hükümlerle çeşitli ortak hükümler hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktarımında bulundu.
Program sonunda söz alan, MÜSİAD Şube Başkanı Faruk Yazıcı, toplantıya katılan konuşmacılara ve misafirlere teşekkür ederken toplantılarını düzenlemiş oldukları Büyük Anadolu Ereğli Otelinin bölgeye kazandırılmasında emeği geçen herkese ayrıca teşekkür etmek istediğini belirtti.
Program, KOSGEB Merkez Müdürü Yaşar Yıldırım ile Yeminli Mali Müşavir Macide Olam’a toplantıya katılımlarından dolayı düzenlenen teşekkür beratlarının MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı tarafından takdim edilmesiyle son buldu.

Otele Tam Not
Toplantı sonunda Büyük Anadolu Ereğli Oteli gezme fırsatı da bulan konuklar otelden memnun ayrıldıklarını dile getirdiler. Otel Müdürü İrfan Aktaş eşliğinde yapılan gezide özellikle 1000 kişilik kongre merkezi MÜSİAD üyelerinin beğenisini kazandı.
Yüzme havuzu, Osmanlı hamamı ve saunaları gezip bilgi alan üyeler daha sonra ocakbaşı restaurant ile en üst katta bulunan düğün salonuna da incelediler.
Tesisin bölge için büyük kazanım olduğunu belirten üyeler, bir çok faaliyetin bir arada sunulmasına olanak sağlamasından dolayı sadece Kdz.Ereğli’den değil civar ilçe ve illerden de tesise talep olacağı konusunda fikir birliğine varırken, MÜSİAD’ın gerek bölgesel gerekse ulusal anlamda düzenleyeceği organizasyonlar için güzel bir ortam olduğunun da altını çizdiler.