Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergün Gülmez ve Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı İlhan Avşin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kdz. Ereğli Şubesi'ni ziyaret ederek, dernek üyeleri ve misafirlerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldılar. Toplantıda konuşan MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, iş dünyasının gerek Varlık Barışı gerekse diğer vergi uygulamaları hakkında bilgilendirilmelerinin önemine değinirken, bölgede ciddi anlamda hissedilen olumsuz ekonomik durumdan dolayı sıkıntı içerisinde olan tüccar ve esnafın vergi avantajlarından faydalanmalarının işletmelerine ekonomik anlamda fayda getireceğine dikkat çekti.
Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergün Gülmez de, iş dünyasının içerisinde bulunduğu olumsuz durumum farkında olduklarını söylerken, amaçlarının devletin vergi gelirlerini arttırmak olduğu kadar, iş dünyasına yönelik sağlanan vergi avantajları konusunda da iş adamlarını, mali müşavirleri ve muhasebecileri bilgilendirmek olduğunu bu noktada herkese de eşit mesafede hizmet ettiklerini vurguladı. Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergün Gülmez ve Müdür Yardımcısı İlhan Avşin tarafından Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye kazandırılması hakkında ki 5811 Sayılı Kanunda belirtilen bildirim ve beyan sürelerinin 31.12.2009 tarihine kadar uzatılmasından dolayı ilgili yasanın kapsamı ve detaylarını içeren Varlık Barışı uygulaması ile genel anlamda vergileme politikaları hakkında bilgiler verilirken katılımcıların sorularına da cevaplar verildi.
Program, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı'nın, bilgilendirme toplantısına katılımlarından dolayı Gülmez'e takdim ettiği Teşekkür Beratı'nın verilmesi ile son buldu.