Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, derneğin genel merkezi tarafından açıklanan ‘2011 Türkiye Ekonomisi Raporu’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Dernek olarak her yıl ekonomi raporu hazırladıklarını ifade eden Yazıcı, yayınlanan her raporun da bilgilendirici bir teması bulunduğunu vurguladı. Yazıcı, şunları söyledi:
"Bunu tespit ederken, uzmanlarımız ve akademik kadromuzla birlikte, MÜSİAD’ın misyonu gereği, vizyoner bir bakış açısı ile ilgili yılı ve geçmişi hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde inceliyor, ileriye yönelik bir ufuk çizmeye çalışıyoruz. Örneğin, geçen yılki raporumuzun teması; 'Ekonomide ve Demokraside Yükselme Zamanı' idi. Bir önceki sene ise, 'Küresel Kriz – Yeni Dersler', ondan bir sene önce de 'Demokrasi ve İstikrar İçinde Kalkınma' teması işlenmişti."
Rapordan bölümler de aktaran Faruk Yazıcı, yeni dönemde ‘istikrar ortamında, istihdam sağlayan, inovasyon odaklı, imalatı önceleyen bir dönem’ olması gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.