MÜSİAD 3. Başkanlar Toplantısı, tüm Şube Başkanlarının katılımıyla MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kısa adı Müsiad olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu ile Şube Başkanlarının katılımıyla 2 ayda bir gerçekleştirilen Başkanlar Toplantısının 3.'sü Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı'nın da katılımlarıyla 03 Ekim 2009 Cumartesi günü MÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleştirildi.
Müsiad Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, ekonomik krizden IMF-Dünya Bankası Toplantılarına, G-20 zirvesinden hükümetin hazırladığı Orta Vadeli Programa, demokratik açılım çalışmalarından komşu ülkelerle olan ilişkilerimize, yargı reformundan anayasa değişikliklerine v.b. birçok konu başlığının değerlendirildiği toplantıda alınan kararların bir sonuç bildirisi hazırlanarak kamuoyu ile paylaşıldığını söyledi.
Hazırlanan sonuç bildirgesi başlıklar halinde şu şekilde açıklandı:
* MÜSİAD, küresel kriz sonrası mimarinin tartışıldığı ve tüm dünya ülkelerinin dikkatle izlediği IMF-Dünya Bankası toplantılarının Türkiye'de yapılıyor olmasını oldukça önemli, anlamlı ve zamanlı bulmaktadır.
* MÜSİAD, İstanbul'un Finans Merkezi olması yönünde açıklanan Strateji ve Eylem Planını desteklemektedir.
* MÜSİAD, dünya tarafından dikkatle izlenilen, Türkiye'nin komşu ve çevre ülkelerle sıfır sorun politikası örneğinde olduğu gibi, bu süreçte de tüm dünyaya uzlaşmacı kimliğiyle güven veren ve bölgesinde çekim merkezi oluşturan bir nitelikte olmaya devam etmesi gerektiğini vurgulamaktadır.
* MÜSİAD, G-20 Zirvesi'nin bir önceki yapıya mukayeseyle daha adil ve etkin olabileceğine inanmakta ve bu yapının içinde Türkiye'nin de yer almış olmasından memnuniyet duymaktadır.
* MÜSİAD, ülkemizde kriz sırasında bozulan mali dengelerin nasıl düzeltileceğini açıklayıcı yönde, hükümetin hazırlayıp, dünyayla paylaştığı Orta Vadeli Program (OVP)'ı önemsemekte, desteklemekte, çıkış için bir yol haritası çizmesi ve belirsizlikleri gidermesi açısından bir fırsat olarak değerlendirmektedir.
* MÜSİAD, demokratik açılımlar konusunda milletimize ve ülkemize olan güvenin korunması gereğini vurgular ve atılan adımların devam ettirilmesini destekler.
* MÜSİAD, Türkiye ile Suriye arasında vize uygulamasının kaldırılması yönündeki mutabakatı memnuniyet ile karşılamakta ve benzer uygulamaların özellikle komşu ve çevre ülkelere de yaygınlaştırılması gereğini vurgulamaktadır.
* MÜSİAD, iş hayatını zorlaştıran kamu bürokrasinin azaltılmasına yönelik atılmış adımları desteklemekte ve sunulan kamu hizmeti kalitesinin daha da arttırılması gereğine inanmaktadır. 
* MÜSİAD, Almanya'daki genel seçim sonuçlarının Türkiye-AB ilişkilerine olumlu yönde yansımasını temenni etmektedir.
* MÜSİAD, yargı reformu kapsamında işletilmeye başlayan sürecin bir an önce sonuçlandırılmasının gerektiği hususunu vurgulamaktadır.
* MÜSİAD, anayasa değişikliklerine gösterilen direncin demokratikleşme yolunda büyük adımlar atmaya gayret gösteren bir ülkeye yakışmadığı hususunu dikkatlere sunmaktadır.