Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan; Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Ağırlıklı olarak ekonomi ve bölgesel yatırımlar üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, yatırımcının yatırıma teşvik edilmesi noktasında ortak fikirler dile getirildi. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, kalkınmanın yollarını arayan yerleşim birimlerinin, kendi bölgelerinde, yatırımcıya cazip gelecek imkanlar sunması gerektiğini belirterek, "Bu imkanları sunamazsanız, yatırımcı yurt dışında daha cazip imkanlar varsa yatırımını oraya yapar" dedi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, kalkınma arayışı içinde olan yerleşim birimlerinin çektiği en önemli sıkıntılardan birinin, yatırımcılara yatırım yaptırabilmek olduğunu belirterek, "Üzerinde hem fikir olduğumuz gibi, yatırımcıya, yatırım yaptırabilmek için cazip imkanlar sunmak gerekiyor. Biz, bu cazip imkanları  yatırımcılarımıza sunabilme gayreti içinde  içindeyiz. Bu noktada da bazı girişimlerimiz oldu. Önemli olan, bu işsizlik ortamında yatırımcılar vasıtasıyla yeni istihdam alanları açabilmek ve yerel ekonomiyi geliştirebilmek" dedi.
Başkan Çimenoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve MÜSİAD yöneticilerine teşekkür etti.