Ereğli ve Alaplı ilçelerinde lise ve dengi 33 okulu ilk 3 derece ile bitiren 93 öğrenciye, ulusal ve uluslararası ödül alan 19 okula düzenlenen tören ile ödülleri verildi.

MÜSİAD Ereğli Şubesi tarafından bu yıl 17ncisi gerçekleştirilen, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde lise ve dengi okullarından ilk üç derece ile mezun olan öğrencilere düzenlenen tören ile ödülleri verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan ödül töreni MÜSİAD'ın 23'nci yılını tanıtan sinevizyon gösterimi ile sürdü.

 

"ONURE EDİLMEYE ÇALIŞILDI"

MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, başarının iyi bir eğitimin neticesinde geleceğini ve başarının ödüllendirilmesi gerektiğini vurgulayarak "1995-96 eğitim ve öğretim yılında lise ve dengi okulların birincilerine alınan ödül töreni başarı ile gerçekleşti. Marifet iltifata tabidir diyen atalarımız başarının mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğini işaret etmişlerdir. Hiçbir başarı tesadüfü değildir. Bu Bini aşkın öğrencimiz ödüllendirilmiş ve elde ettikleri başarıdan dolayı bir nebze olsun onure edilmeye çalışılmıştır. 1996 yılında 9 lise ve dengi okuldan olmak üzere 9 okul birincisi ile başlayan ödül törenimiz bugün Ereğli ve Alaplı ilçemizde 33 lise ve dengi okulda, 1, 2 ve 3. olan öğrencilerin ödüllendirilmesi anlamına ciddi bir artış göstermiştir. Bu yıl ilk defa bölgemiz Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarımızdan ulusal ve uluslararası derece yapan 19 okulu da ödüllendireceğiz. Eğitim kurumlarımızı da içine alarak bölgemizde yaygınlaşma ve devam etmesidir" dedi.

 

"ALTIN ÇOCUKLARIMIZ"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'da, Ereğli'de bulunmaktan ve öğrencileri ödüllendirmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden bir konuşma gerçekleştirdi. Ereğli Şubesi'nin 2013 yılında 93 öğrenciye verilecek ödül ile bu zamana kadar bin 31 öğrenciyi ödüllendirildiğini hatırlatan Olpak, " Bu ödüllendirme ile elbette sadece altın çocuklarımızı ödüllendirmiyor, onları ödüllendirme yüceliğini gösteren altın kalpli dostlarımızı da bir araya getiriyoruz" dedi.

 

"ACI VEREN BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Ülke gündemine ilişkin de açıklamalarda bulunan Olpak, Gezi Parkı olaylarını da şu sözlerle değerlendirdi: Belki de hiç bahsetmek istemiyordum ama değinmeden de geçemeyeceğim. Ülkemiz günlerdir başlangıçta son derece masum görünün ama geldiği noktada Türkiye'de hatta ağaçların sökülmesine protesto edenlere bile acı veren olaylar ile karşı karşıyayız. Bir baba olarak bir vatandaş olarak hem kendi çocuklarımın hem de ülkemin geleceği adına kaygı duyuyorum. Bu noktada çünkü son derece hassas ve dikkat davranma ihtiyacımız var. Çocuklarımızın ayaklarına batacak dikenler ya ektiklerimiz ya da sökemediklerimizdir. Gezi parkında yaşananlar ve protestolar hakkında ilk söylediklerimi tekrar etmek istiyorum. Farklı düşüncelerin şiddet içermeden ve şiddet ile karşılaşmadan ifade edilebildiği bir ortama acilen ihtiyacımız var demiştim olaylar başladıktan hemen sonra. Bunu sağlayabilmek orasını da başka üzücü durumların önüne geçebilmek ülkemizin itibarını ve geleceğini korumakta hepimizin borcudur diye devam etmiş. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkarken duygusal, ötekileştiren tavırlardan uzaklaşmalı ve sağ duyulu davranmalıyız demiştim. Yine katıldığım bir canlı yayında gezi parkında fikirlerini ifade eden gençler ile oradaki gençlerin de onaylamadığı o çerçevenin dışında farklı grupları birbirinden ayırmak gerektiğini söyledim. Bugün gelinen noktada inşallah ülkemiz sağduyulu şekilde bunun da üstesinden gelecektir diye düşünüyorum" dedi.

 

EKONOMİ İYİ NOKTALARA GİDİYOR

Ekonominin iyi noktalara gittiğini, 2013 yılının ilk çeyreğinde de beklentileri aşarak yüzde 3 büyüdüğünü hatırlatan Olpak, "Büyüme hızını arttırarak devam ediyor. Huzur, istikrar ve güven noktasındaki algısını perçinlemiştir. Türkiye kazanmayı öğrenmiştir ve bundan da asla vazgeçmek niyetinde değildir" sözleri ile konuştu.

 

"RİSKLERİ SIRTLAMALILAR"

Bankacılık sektörünün yeni düzenleme yapması gerektiğini ve özel sektör gibi ticari riskleri sırtlanmasını isteyen Olpak, "27 Nisan'da gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzda Türkiye'nin bankacılık sistemi ile ilgili bir uyarımız olmuştur. Bankalar, posta memurluğundan çıkmalı, sadece teminata kredi veren sistemden, makul teminatlara, projeye kredi veren sisteme geçilmeli derken, faizi değil yatırımı teşvik eden bir finansal mimarinin ne kadar ihtiyacımız olduğunu ifade etmiştim. Elbetteki hiçbirimiz bankaların kar etmesine karşı değiliz. Bankaların da bu ülkenin ticareti kurumları olarak bizler gibi özel sektör gibi ticari hayatının risklerini sırtlanmaları gerektiğine inanıyoruz.  Bizim üzerimize düşen bir görev var ise özel sektör olarak onu yerine getirelim. Bankacılığın yasal düz enlemeye ihtiyacı varsa talep edelim ama bankacılığın da gerçek hayatın içerisinde yer almasını sağlayalım. Aksi takdirde her devirde olduğu gibi gerilim ve kargaşadan beslenen lobiler ve bunların fırsatçıları ellerine koz geçirecektir. Unutmayalım ki spekülatörlerin en sevdiği ortam bugünlerde oluşturulmaya çalışan kargaşa ortamıdır ama amaçlarına ulaşamayacaklardır" dedi.

 

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Ereğli'de eğitime sağladıkları destekten ötürü İbrahim İzmirli, Zuhal Yılmaz, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak tarafından plaket verildi.  Ereğli ve Alaplı'da Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullardan ulusal ve uluslararası başarı elde eden toplam 19 okula teşekkür plaketleri İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Ereğli ve Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alkışlar eşliğinde takdim edildi.  Ereğli ve Alaplı ilçelerinde lise ve dengi okullarında ilk dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi ve etkinlik toplu çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

KATILIM YÜKSEKTİ

Özel bir otelde düzenlenen ödül törenine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Ereğli ve Alaplı Belediye Başkanları, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okullarında ilk 3 dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.