GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu sendikacılık yaşamına son veren Olağan Genel Kurulda yönetime seçilenleri  kutlayıp başarı diledi.

 

2008’de yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da GMİS Genel Başkanlığı’na seçilen ve bu görevi 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da Eyüp Alabaş’a devreden Muslu duygularını “Zor bir sürecin ardından sağduyu içinde gerçekleştirdiğimiz olağan genel kurulda genel başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri için yarıştığımız arkadaşlar ipi göğüsledi. Maden işçisinin bu seçimini ve takdirini saygıyla karşılıyorum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

 

“Geçen süreç içinde maden işçisi, sendikamız ve Zonguldak’ın geleceği için çaba harcadım. Maden işçilerine hesabını veremeyeceğimiz bir yanlışımız olmamıştır.

Görevimi layıkıyla yaptığıma inanıyorum. Bu nedenle gönlüm rahat” dedi.

Seçimlerin demokrasinin vazgeçilemez unsuru olduğunu belirten Muslu; “Bu bir yarıştı. Biz bu yarışı önde bitirebilmek için elimizden geleni yaptık. Kendimizi, yaptıklarımızı ve hedeflerimizi anlattık. Sonuçta bugün yönetime seçilen arkadaşlarımız yarışı önde bitirdi.

Bu bir bayrak yarışıdır. Biz, ülkemize, Zonguldak’a, maden işçilerine hizmet bayrağını arkadaşlarımıza devrettik. Yeni seçilen arkadaşlarımızın bu bayrağı daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum. Bu mücadelede Zonguldak halkının, maden işçisinin ve Sendikamızın her an yanında olacağımın bilinmesini isterim.

Tüm maden işçilerine ve MTA işçilerine en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Başta Genel Başkanlığa seçilen Eyüp Alabaş olmak üzere Genel Maden İşçileri Sendikası’nın Genel Merkez ve Şube Yönetim Kurullarına seçilen tüm arkadaşlarımızı kutluyor, emek ve hak mücadelesinde hepsine başarılar diliyorum.”