İnsanlık tarihinin neredeyse yeniden yazıldığı bir süreçte Kdz.Ereğli'de de devletin ilgili kurum ve kuruluşları koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede özveri ile çalışmalarını sürdürüyor.

30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta zaman zaman uygulamaya sokulan sokağa çıkma yasağında vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu koordinesinde belediye, güvenlik güçleri, kurum ve kuruluşlar üzerlerine düşen sorumluluğu fazlası ile yerine getirme gayretinde.

Bu süreci fırsat bilerek vatandaşın cebine göz dikenler ifşa oldukça, 'utanacaklar' diyeceğiz ama utanacak yüz olsa zaten böyle bir uygulamaya imza atmazlardı.

Ereğli'de bazı marketlerin meyve ve sebzelerde fahiş fiyat uygulaması vatandaşlar tarafından tespit edilerek sosyal medya aracılığı ile tepki göstermesi ilçe kamuoyunu da harekete geçirdi.

Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın, ilk andan itibaren konuyu Kaymakam Çorumluoğlu ile istişare ederek vatandaşların mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için adım attı, 40 pazar esnafı köy ve mahallelerde görevlendirildi, vatandaşlar bir nebze olsa nefes aldı.

Taşkın, gerek sosyal medya gerek yerel basın ile vatandaşların doğru bilgilendirilmesi noktasında üzerine düşeni yerine getirerek kamuoyuna, "Pazarcı esnafı Ereğli halkının yanındadır, pazar yerindeki fiyatlardan vatandaşımıza satış yapacağız" mesajını verdi.

Ereğli Kaymakamı Çorumluoğlu başkanlığında 27 Nisan Pazartesi günü saat 10.00'da Kaymakamlıkta Oda Başkan ve Yönetimi ile bir toplantı yaparak gerek pazarcıların gerekse vatandaşların orta noktada buluşması için bir yol haritası çizilecek, pazarın nereye hangi günler kurulacağı karara bağlanacak. (Bu süreçte vatandaşa pahalı ürün satan firmalar tespit edilerek gerekli cezai işlemler de uygulanmalı)

Ancak Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, pazarcı esnafının bağlı olduğu oda yönetimi ile Kaymakam Çorumluoğlu'nun alacakları kararı 2 gün öncesinden sosyal paylaşım adresinden açıkladı, "28 Nisan'da Ereğli pazarı, Cumartesi pazarının orada kuruluyor."

Bu açıklama da yerel basında haber olarak çıkınca vatandaş hangisine inanacağına şaşırdı.

Keleş, Kaymakamlığın alacağı kararı 2 gün öncesinden açıklıyor ise toplantı yapmaya ne gerek var?

Evlerinde süreci atlatabilmek için bin bir özveri ile mücadele eden vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi noktasında en yetkili karar makamı Kaymakamlıktır. Kaymakamlık alınan kararları kamuoyuna düzenli zaten duyuruyor.

Pazartesi yapılacak toplantının ardından hem pazarcı esnafını hem de vatandaşın yüzünü güldürecek kararların alınacağına inanıyoruz.

Kdz.Ereğli'de TSO seçimlerinin üzerinden 2 yıl geçti. Gelenler daha önceki dönemlerde de olduğu gibi Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile fotoğraf çektirip sosyal medya hesaplarında paylaşıma devam ediyor. (Kaldı ki bunu TSO Başkanlarına da basın toplantılarında yönelttiğim 'Belli bir fotoğraf çektirince bonus falan mı veriyorlar?' soruma gülerek yanıt veriyorlardı) Beklenti çok inşallah bu beklentileri de konuşarak, poz vererek, merkezin ve oda bütçesinden dağıtılan yardımları paylaşarak değil de farklı bir metod ile çözüme kavuştururlar. Buna da inanıyoruz.

*

Asıl önemli konulardan bir tanesi de Ereğli'de vatandaşa, 'at eti', 'kafa eti' yedirenlerin kamuoyuna ifşa edilmesi oldu. Her ne kadar firmalar birbirlerini suçlasalar da Ereğli halkına at ve kafa eti yedirenler bunun hesabını yargı önünde vermeli. Diğer bu tür gıda satışı yapan yerlere yönelik yüzeysel değil daha etkili uygulama yapılarak vatandaşın sağlığı ile oynayanlar kamuoyuna açıklanmalı. Bunun da takibindeyiz...

*

Herkes kendi bölgesinin Robin Hood'u olsun.

"Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli" hadisi ile bu noktada da kentin farklı bölgelerinde çalışma yapıyoruz.

Hayırlı ramazanlar...

*

Ereğli TSO Başkanı sosyal medyada paylaşımımızın altına yorum yazmış, "Zoruna gitmiş olmalı" diye, sonra zoruna gitmiş olacak ki yazdığı yorumu kaldırmış...

Mustafa Kemal Bektaş

[email protected]

(eleştirilerinizi, önerilerinizi, fikirlerinizi mutlaka gönderin)