Kdz.Ereğli Belediye Meclisi toplantısında konuşan Posbıyık, pazaryerine yapımı hedeflenen alışveriş merkezinin inşaatının başladığını ilçe genelinde 40 bin ton asfalt 98 bin m2'lik de emisyon asfaltı döküldüğünü söyledi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısı Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi açıklamada bulunan Posbıyık, pazaryeri mevkisine yapılması hedeflenen Alışveriş Merkezi inşaatının başladığını söyledi. Posbıyık, Bir maceraya girmiştik, müteahhitler birbirini şikayet etti 6 aydır temelini atamıyorduk. 10 Trilyon parası hazır sadece müteahhidin belirlenmesi kalmıştı. Bu da geçtiğimiz günlerde belirlendi ve Alışveriş Merkezi'nin inşaatı başladı. Yine ilçe genelinde 40 bin tona yakın asfalt, 98 bin m2'lik de emisyon asfaltı döküldü dedi.

2 YER 10 YILLIĞINA KİRADA

Mustafa Kumaş ve Cevat Aydın'ın izinli olduğu toplantıda gündemde yeralan 1/1000 ölçekli genel revizyon ve ilave imar planlarına askı müddeti içerisinde yapılan itirazların İmar Komisyonuna havale edildi. Hamzafakıhlı Mahallesi'nin belediye denetimli özel halk otobüsleri rotasyonuna dahil edilmesi, ek ödenek verilmesi, mülkiyeti Hazineye ait biri Yalı Caddesi'nde diğeri de Bozhane'de bulunan 2 yerin 10 yıllığına kiraya verilmesi de karara bağlandı.
Cehennemağzı mağaralarında yapılan amfi tiyatro için İl Özel İdaresinden ek ödenek talep edilmesi, otopark tahsilatının belediye yatırım harcamalarında kullanılması, unvan ve derece değişikliğinin yapılması da görüşülerek karara bağlandı.