Zonguldak İnşaat Müteahhitleri Derneği (ZİMDER) Başkanı Mecit Aydın, Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret ederek bilgilendirdiklerini belirtti.
ZİMDER Başkanı Mecit Aydın, ziyaretle ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Bizim sorunlarımızın en başında konut alanlarının daralması geliyor. Bir önceki dönemde belediye tarafından hazırlanan İmar-Islah Alanı çalışmasının devamını istedik ve mümkünse en büyük kamu kuruluşumuz olan Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) elinde bulunan ve konut yapımına müsait olabilecek alanların ihaleye çıkarılarak şehrimizin gecekondu konumundan normal alana dönüştürülmesini talep ettik.
Bunun yanında Federasyonumuzla ilgili yaptığımız çalışmalarımızı da aktarılarak, mesleğimizin disipline edilerek sicillerinin tutulmasını istiyoruz. Her önüne gelen kişinin müteahhitlik sektörüne hemen girememesi ve bunda bir takım kriterlerin aranması konusundaki çalışmalarımızı aktardık. Yine bilindiği gibi TOKİ aracılığıyla yapılan ve birçok girdilerin hazır olması nedeniyle haksız rekabete neden olan konuyla ilgili sorunlarımızı dile getirdik. TOKİ arazi, tüm harçlar, projelerden muaftır ancak bizler bunların hepsini öderken birde vergi veriyoruz. Tamam, sosyal konut olabilir ama lüks konutların yapılmaması gerekiyor."