TMMOB çatısı altında üye sayısı açısından (90.610) en büyük ve en aktif üye tabanına sahip oda olduklarını ifade eden Makine Mühendisleri Odası’nın 18 şube, 56 il, 43 ilçe temsilciliği ve 7 mesleki denetim bürosuyla ülke genelinde hizmet verildiğine dikkat çeken Ereğli Temsilciliği, bölgede kendilerinin dışında Zonguldak Şubeye bağlı Bartın, Karabük, Kastamonu il temsilciliklerinin bulunduğunu belirtti.

KDZ.EREĞLİ TEMSİLCİLİĞİ’NIN BÖLGEMİZDE YAPTIĞI ÇALIŞMALAR ŞÖYLE SIRALANDI:

Asansör Kontrolü: İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolü Odamız tarafından yapılmaktadır. 18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği ve 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete de Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre, 2016 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere Kdz.Ereğli Belediyesi ile akredite A tipi Muayene Kuruluşu olan TMMOB Makina Mühendisleri Odası arasında bir protokol imzalamıştır. Bu protokol gereği asansörler, belirlenen kriterlere göre kontrol edilmekte ve asansörün denetlendiği andaki durumunu gösteren muayene raporu, TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenmektedir.

LPG Kontrolü:  Makina Mühendisleri Odası Kdz.Ereğli Temsilciliği, ilçedeki LPG li araçların kontrolünü ve LPG li araçların sızdırmazlık testlerini yapmakta bunların  raporlarını düzenlemektedir.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği: Odamız yönetmeliklerinden aldığı yetki ile sanayiye yönelik olarak araştırma, geliştirme faaliyetleri yürütmekte, işçi sağlığı ve iş güvenliği, ergonomi, çevrenin korunmasına yönelik ölçüm ve testler yapmaktadır.

Eğitimler: Odamız meslek alanları ile ilgili teknik eğitimler düzenlemekte, teknik kitap, dergi vb. yayınlar yayınlamakta, kongre ve sempozyumlar düzenleyerek ülke ve toplum yararları doğrultusunda, yurt sanayinin ulusal çıkarlara uygun olarak gerçekleşmesini ve mesleğin gelişmesini sağlamaya çalışmaktadır.

İŞ KAZALARI

Bildiğiniz üzere Zonguldak’ta geçen hafta bir inşaat da çalışan işçilerden biri yüksekten düşerek hayatını kaybetti. Ayrıca, bölgemizde bulunan büyük bir sanayi kuruluşunda dün bir işçi azot gazı sebebi ile boğulma tehlikesi yaşadı ve ağır yaralandı.

Şunu hatırlatmak isterim ki hiç bir iş kazası tesadüfi değildir. Bütün iş kazaları gerekli tedbirler alınarak önlenebilir. Eğer bir işletmede büyük ölçekte bir iş kazası yaşanıyorsa, bu iş kazasının oluşumunda mutlaka ihmal veya insan hatası vardır.

İşletmelerde güvenli çalışma ortamının oluşturulması için işverenler gerekli önlemleri almalı, bunun yanı sıra çalışanlarının iş güvenliği bilincini arttırmalıdır. 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI KDZ.EREĞLİ İLÇE TEMSİLCİLİĞİNİN  GÖREV DAĞILIMI ŞÖYLE GERÇEKLEŞTİ

Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi, Kdz.Ereğli Temsilcilik Kurulu yeni yönetimini 25.03.2016 tarihinde atanmıştır. Temsilcilik Kurulu 31.03.2016 tarihinde yaptığı toplantıda görev dağılımı yapmıştır. Görev dağılımı aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

YÜRÜTME KURULU

YÜRÜTME KURULU BAŞKANI:                              NECDET CANBULAT

YÜRÜTME KURULU SEKRETER ÜYESİ:                ADNAN KARAASLAN

YÜRÜTME KURULU SAYMAN ÜYESİ:                   İSMAİL DONAT

YÜRÜTME KURULU ÜYESİ:                                   BAYKAL TAYLAN BALABAN

YÜRÜTME KURULU ÜYESİ:                                   MURAT ARSLAN

YÜRÜTME KURULU YEDEK ÜYESİ:                       MUZAFFER YILMAZ

YÜRÜTME KURULU YEDEK ÜYESİ:                       TUNAY ERDOĞAN

YÜRÜTME KURULU YEDEK ÜYESİ:                       HÜSEYİN AĞLAR

YÜRÜTME KURULU YEDEK ÜYESİ:                       ERKAN HAKAN ACAR

YÜRÜTME KURULU YEDEK ÜYESİ:                       İLKAY ŞİMŞEK

 

TEKNİK GÖREVLİLER

MAKİNA MÜHENDİSİ                                              EMRE BAYRAT

MAKİNA MÜHENDİSİ                                              GÜRSEL ADIYAMAN