"Tarafların sorunların çözümünü basın yoluyla birbirleriyle demeç yarışına girerek değil aynı masanın etrafında toplanıp fikirlerini paylaşarak siyasi hesaplar  yapmadan ve kaos ortamı oluşturulmadan samimiyetle çözüm üretme yolunu denemeleri daha faydalı olacaktır aksi halde geçmişte olduğu gibi bugün ve yarında Ereğli ve Zonguldak olarak kaybetmeye devam ederiz."

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Önder Gazetesi'ni ziyaret etti, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

"KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Gündemin en önemli konularından birinin kıdem tazminatlarına ilişkin yapılan düzenlemeler olduğuna dikkati çeken Mutlu, kıdem tazminatlarının Türkiye işçi sınıfının kırmızı çizgisi olduğunu belirterek, "Gerek kamu gerekse özel sektörde çalışan işçiler olarak haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Türk-İş'in genel kurulunda oy birliğiyle alınan kararlarımızı herkes çok iyi bilmektedir. Biz alınan kararların da sonuna kadar arkasındayız" dedi.

SAMİMİYET VURGUSU

Kdz.Ereğli ilçe gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Mutlu, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini, sorunların çözümünde de herkesin samimi olmasını istedi.

YILLARDIR AYNI SORUNLAR

Kavga ve kaos ortamının kimseye fayda sağlamayacağını, koltuk merakı ve koltuğunu kendi çıkarları için koruma çabası içine girenlerin mutlaka bir gün devirlerinin sona ereceğini anlatan Mutlu, şu ifadelere yer verdi: "Zonguldak için ülkemiz için Kdz.Ereğli son derece önemli bir kent. Gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Kdz.Ereğli'de birlik ve beraberliğin sağlanabilmesi için öncelikle herkesin samimi olması gerekiyor. 

YILLARDIR EREĞLİ LOBİSİ OLUŞTURULAMADI

Yıllardır Kdz.Ereğli'nin pek çok sorunu çözüme kavuşturulamadı, yıllardır aynı sorunlar her seferinde dile getirildi ancak somut bir adım atılmadı, yıllardır Kdz.Ereğli lobisi en iyi şekilde oluşturulamadı, yıllardır Kdz.Ereğli'nin sorunları, sıkıntıları, istekleri ilgililere anlatılmadı, anlatılamadı. Koltuklar ve makamlar gelir geçer önemli olan koltuğa oturduğunda aldığın sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirebilmendir. 

"HERKESİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI VAR"

Kaymakam devletin temsilcisidir, belediye başkanının da ticaret erbabının da gerek iktidar gerekse muhalefet ilçe başkanlarının da sivil toplum kuruluşlarının da herkesin görev ve sorumlulukları vardır. Bu görev ve sorumlulukları yerine getirirken tarafsız, samimi ve üretken olmak gerekir. Tarafların sorunların çözümünü basın yoluyla birbirleriyle demeç yarışına girerek değil aynı masanın etrafında toplanıp fikirlerini paylaşarak siyasi hesaplar  yapmadan ve kaos ortamı oluşturulmadan samimiyetle çözüm üretme yolunu denemeleri daha faydalı olacaktır aksi halde geçmişte olduğu gibi bugün ve yarında Ereğli ve Zonguldak olarak kaybetmeye devam ederiz. İlçedeki temsil makamları tüm bölge milletvekillerini de yanlarına alarak hareket etmeleri daha faydalı olacaktır. Aksi halde yapılacak tüm girişimler sonuçsuz kalabilir ve kısır çekişmelere kurban gidilir. Biz bölgemizin yararına olacak her bir girişimin, gelişmenin sonuna kadar arkasındayız, destekçisiyiz"